U14/B: Egy mérkőzésen, két torta!

U14-es bajnokság, Budapesti terület, 1. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia u14/B – Kőbányai Darazsak u14/B 94-28 (27-5, 25-4, 22-7, 20-12)

Vasas: Zöldi Péter 23, Erdélyi Fülöp 12, Reményi Benedek 8, Halasy Örs 8, Kiss Balázs 2, Lakits Benedek 2, Imre Márton 10, Maszlag Támás 8, Bucskó Merse 8, Müller Milán 6, Korompay Hunor 4, Karda Attila 3

Vasas Akadémia u14/B – MAFC u14/B 132-32 (36-9, 30-11, 30-12, 36-0)

 Vasas: Halasy Örs 23, Erdélyi Fülöp 22, Zöldi Péter 13, Reményi Benedek 9, Kiss Balázs 7, Lakits Benedek 5, Imre Márton 19, Korompay Hunor 11, Maszlag Támás 9/3, Bucskó Merse 8, Müller Milán 4, Karda Attila 2

A Darazsakkal szinte napra pontosan 6 hónapja játszottuk az utolsó meccsünket a tavalyi csonka szezonban. Az eredmény tudatában tényleg nagy különbség volt a két csapat között, de a kőbányaiak többször megnehezítették a dolgunkat.A büntető dobásunkat az első meccs után 23%-ról 53%-ra sikerült javítanunk. A két mérkőzés alatt összesen 76 szerzett labdánk volt, ezekből nagy százalékban tudtunk átrohanni az ellenfeleinken.Ez volt az egyik kulcs, a másik pedig az, hogy felállt védelem ellen elő tudtuk venni az újonnan tanult, már az u14-es korosztályra jellemző technikai elemeket. Amelyeket a megbeszélt taktikai utasítások szerint bátran használtunk. Látszott, hogy az ellenfeleink még nem tartanak itt. A második elődöntőből a MAFC csapata került a döntőbe, mi 2órával többet tudtunk pihenni és kellő elszántsággal kezdtük a mérkőzést. A döntőbeli ellenfelünk sem tudott nagyobb ellenállást tanúsítani, így nagyobb különbséggel nyertük azt a mérkőzést is. A MAFC csapata csak a 3pontos dobások számában (3) tudott többet dobni nálunk. Igaz, hogy nálunk az egy kísérlet 3pontot jelentett Maszlag Tomi számára. A MAFC ellen az utolsó negyedben is volt kondíciónk, talán ez volt a tornán a legjobb negyedünk. Külön köszönjük Mészáros Áron erőnléti edzőnknek a kitartó munkáját. A 100. pontot Korompay Huni, a 100-as különbséget pedig Reményi Beni alakította ki. Így Szöllősi Boti a Honvéd edzőmeccsen dobott 100. kosara után a következő hetekben sem maradunk torta nélkül!                                             Szeretnék gratulálni az ellenfeleinknek és további sikereket kívánunk nekik.

Összességében nagy dicséret illeti a Srácokat, védekezésben is, támadásban is a mezőny fölé tudtunk nőni az akadémiai programunk és a következetes edzéseinknek köszönhetően.

Szerettük volna megmutatni, hogy az elmúlt nehezebb időszakot is kemény munkával töltöttük. Köszönjük az online szurkoló Játékosainknak és a Szülőknek a biztatást és a Csapatunk melletti kitartást. Jobbulást kívánunk Imre Marcinak, akinek megzúzódott a csuklója. Készülünk a második fordulóra, ami sokkal keményebb lesz, mint az első volt.

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton