U14/B: Egy nagy lehetőség előtt

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz 4. forduló, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

KKS Boys – Vasas Akadémia “B” 73-81  (20-19, 19-21, 10-18, 24-23)

Vasas: Kiss-Leizer G. 15, Kozári G. 14, Sávolt Á. 14, Sárik-Veress M. 9, Győry B. 7, Ménesi M. 7,       Kiss-Luczai B. 5, Gerlits A. 4, Kalmár A. 4, Zentay Zs. 2.

 Az előző fordulóban nyújtott remek teljesítményünknek köszönhetően, sikerült kiharcolnunk, hogy újra a “B” csoport csapatai ellen bizonyíthassunk. Felnőtt szemmel is remek körülmények vártak minket az újonnan felépült Újpesti csarnokban. A sorsolásnak köszönhetően a keresztúri fiatalokat kaptuk ellenfélül. Sajnos sérülés miatt, több játékost is nélkülöznöm kellett, de a csapat most is bizonyította, hogy remek (“kis”) emberekből áll.

A mérkőzés jó iramban kezdődött. Mind a két csapat jó felfogásban harcolt a pályán. Az ellenfél döntően, a kiemelkedően magas center játékosukra épített. Elzárás-leválásokból próbáltak előnyre szert tenni, valamint a támadó lepattanóikra építettek. Jól reagáltuk le a próbálkozásaikat, ami egy kiegyenlített első negyedet hozott.

Következhetett a második negyed. Jobban sikerült a negyed első fele a “KKS” csapatának, egy 10-2-es rohamnak köszönhetően, ki is harcoltak egy 8 pontos előnyt. Azonban nem adtuk fel és harcoltunk tovább, a tőlünk -már mondhatni- megszokott módon. 1 pontos előnnyel zártuk a félidőt.

A harmadik negyedben következhetett egy kis taktikai háború. Az ellenfelünk tovább próbálta erőltetni az első negyedben már helyenként hatékonyan alkalmazott taktikát, de a csapat szépen olvasta az ellenfél próbálkozásait, aminek köszönhetően, 10 pontos előny sikerült kiharcolnunk.

A negyedik negyedben állandósult a különbség, ami kitartott a mérkőzés végéig.

Hatalmas tapasztalatot szerezve, nagyot küzdve, sikerült megteremtenünk a lehetőséget arra, hogy az “A” csoport legjobbjai közé kerülhessünk.

Budapest Honvéd/A – Vasas Akadémia “B” 97-60 (15-24, 28-15, 25-7, 29-14)

Vasas: Sávolt Á. 18, Gerlits A. 8, Kiss-Leizer G. 8, Kozári G. 8, Sárik-Veress M. 7, Kalmár A. 4, Kiss-Luczai B. 4, Ménesi M. 3.

Pontosan két héttel ezelőtt találkozhattunk már a Budapest Honvéd/A csapatával, a Fiú Serdülő Budapest Bajnokság keretei között. Bravúr számba menően, sikerült megszerezni a győzelmet velük szemben. Sajnos azonban, ezt most – a mai napon-, nem sikerült megismételnünk.

Az első két negyedben még tartottuk magunkat és küzdöttünk. Szándékosan használom a küzdeni szót, mivel az akaratunkon kívül, nem tudtuk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. A honvéd letámadása sokszor rossz döntésbe hajszolt minket, aminek az eredményeként nagyon sok könnyű kosarat tudtak szerezni, mi pedig minden pontunkért, vért kellett, hogy izzadjunk.

A harmadik negyedben, megszűnt az ellenállásunk, Kozári Gergő is megsérült. Innentől kezdve nagyon könnyen kaptuk a kosarakat, a Honvéd pedig 22 pontos előnnyel várhatta az utolsó negyedet.

A negyedik negyedben sem változott a mérkőzés képe, így a Honvéd könnyed győzelmet aratott.

Azonban, mint mindig a csapat ma is mindent megpróbált, ez a mai napon ennyire volt elég. Mindenképpen örülünk, hogy lehetőségünk volt felkerülni a legjobbak közé, és mindent el fogunk követni, hogy a fejlődésünk továbbra is fenn maradjon. A körülmények tekintetében is büszke vagyok a fiúkra, valamint őrölünk Szabó Soma felépülésének! Várjuk a következő megmérettetést, ahol megmutathatjuk mi van bennünk! 

Fotó: Bornyi Márton