U14/B: Élmények és tanulságok

Pityke Kupa, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Immáron 23. alkalommal került megrendezésre a nagykőrösi Pityke Kupa. A 39 résztvevő csapat három korosztályban (fiú+lány) versenyzett három napon keresztül. Ez a torna a kiváló meccseken felül remek alkalom a csapatépítésre, a több száz gyerek minden évben rengeteg élménnyel tér haza. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ez a rendezvény mennyire sokat tesz (és tett) a magyar kosárlabdáért és a gyerekekért. Ezúton is köszönjük a Velkey családnak a torna megálmodását és megvalósítását!

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia U14 – Vasas Akadémia/B  82-30

Vasas Akadémia/B – BK Brandys 61-40

Marosvásárhely U14 – Vasas Akadémia/B  87-54

Pityke Kosársuli – Vasas Akadémia/B  54-42

Vasas Akadémia/B  – BK Brandys 60-23

Csapatunk 7. helyezést ért el az egy évvel idősebbek tornáján. A két nagyarányú vereségünket két fizikálisan erős, agresszíven védekező csapat ellen szenvedtük el. Ez a két mérkőzés kiváló gyakorlás volt a serdülő bajnokságra, hiszen ebben a versenyben is sokszor fogunk nálunk idősebb, erősebb csapatok ellen játszani. A BK Brandys vegyes (2006, 2007 és 2008-as születésű játékosokból is álló) csapatát kétszer magabiztosan tudtuk két vállra fektetni.

Számunkra a torna legszorosabb (és legjobb hangulatú) mérkőzése a hazai Pityke csapat ellen volt. Az ellenfél kellemetlen védekezési és támadási stílusa, illetve kulcsjátékosai jó teljesítménye győzelmet ért. Csapatunk jól küzdött, de 11/35-ös büntetőmutatóval ellehetetlenítette a győzelmet.

Köszönjük az élményeket és a hasznos tapasztalatokat! Találkozunk jövőre!

Fotó: Bornyi Márton