U14/B – Első fordulós tapasztalatok

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz, Alsóház, Márkus Attila vezetőedző beszámolója: 

U14/B csapatunk a serdülő bajnokság alapszakaszát az Óbudai Kaszások otthonában kezdte, ahol a hazai csapat mellett a Kiss Lenke KA/A csapata volt az ellenfél.

Vasas Akadémia/B -Kiss Lenke KA/A 92-73 (25-6,12-26,30-14,25-27)

Vasas: Borosnyai S. 33, Szöllősi M. 11, Gomes D. 11/3, Sborgi D. 11/3, Szokolik G. 8, Bálint A. 6, Klemencsics D. 4, Skoumál G. 3/3, Galavits L. 3/3, Németh M. 1, Radácsi-Josey A. 1, Csoma V. –

Nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, esélyt sem hagyva ellenfelünknek. Közel 20 pontos előnyünk a második negyedben elolvadt, amit megannyi rossz döntés és ki nem kényszerített hiba okozott. A harmadik negyedben elölről kellett építkeznünk, de a kezdő negyedhez hasonlóan leginkább a mi akaratunk érvényesült a pályán. A megnyugtató előny tudatában a záró negyedben ismét alább hagyott a koncentráció, eszeveszett rohanás vette kezdetét. Képtelenek voltunk uralni a mérkőzést a hajrában, ami ismét rengeteg technikai hibát eredményezett. Jó tempóban kosárlabdáztunk, de rengeteg elkerülhető hibával.

Óbudai Kaszások/B – Vasas Akadémia/B 57-81 (13-17,23-21,13-20,8-23)

Vasas: Borosnyai S. 19/3, Szöllősi M. 17, Sborgi D. 14/3, Csoma V. 8, Bori N. 7, Galavits L. 6, Bálint A. 6, Radácsi-Josey A. 2, Klemencsics D. 1, Akbulut M. 1, Szokolik G. -, Németh M. –

A Kaszások fiatalabb serdülő csapata jól ismert ellenfél. Az első két negyedben sokkal jobban védekeztünk, mint azt az eredmény elsődlegesen tükrözi. Átmenetből is és felállt védelem ellen is kimaradtak a helyzeteink, amivel második ellenfelünket is visszahoztuk a mérkőzésbe. A második félidőben a görcsös támadójátékot és a rossz döntéseket magunk mögött hagyva fokozatosan léptünk el szívós ellenfelünktől. Ebben döntő szerepet játszott az is, hogy a záró negyedben kevésbé dominált az egyéni jó teljesítmény és megmutattuk, hogy tudunk csapatként is működni.

Összegezve: Végig nagyon jó dinamikával játszottunk, de a fegyelmezetlen támadójátékunknak köszönhetően mindkettő mérkőzésen hagytuk visszajönni ellenfeleinket a mérkőzésbe. Meg kell tanulnunk saját akaratunkat érvényesíteni a pályán a nehéz helyzetekben is. A forduló legnagyobb tanulsága, hogy a mérkőzést befolyásoló tényezők a mi kezünkben vannak. 

Hajrá Vasas!