U14/B – Elszalasztatott lehetőség

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Előselejtező II., Márkus Attila vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – Óbudai Kaszások/A 48-64 (8-18, 21-19, 9-18, 10-9)

Vasas: Borosnyai S. 20/6, Szöllősi M. 6, Akbulut M. 4, Galavits L. 4, Szokolik G. 4, Gomes D. 3, Tompa G. 3, Bálint A. 2, Radácsi-Josey A. 2, Bori N. -, Klemencsics D. -, Skoumál G. -,

A második selejtező körben csupán egy mérkőzést kellett játszanunk az Óbudai Kaszások/A csapata ellen. A zömében idősebb játékosokból álló ellenfél mindent megtett, hogy kihasználja fizikális fölényét és tudatosan lassította a játékot.  Nem kezdtük jól a mérkőzést, hamar hátrányba kerültünk. Felállt védelem elleni támadásainknál fegyelmezetlenek voltunk és rendre rossz döntéseket hoztunk. Igyekezetünk nagyobb energiát fektetni a védekezésünkbe, próbáltunk labdákat szerezni és ebből emberfölényes helyzeteket kialakítani, de ez csak nagyon rövid periódusokban valósult meg a 2. és a 4. negyed során. Sikerült többször is 10 pont alá csökkenteni a különbséget, de fordításra nem maradt energiánk. Rengeteg második szándékú kosarat engedélyeztünk az ellenfélnek az elmaradt védőlepattanók miatt, ami a végelszámolásnál döntő tényezőnek bizonyult. Egy fizikálisan erősebb, de érezhetően képzetlenebb ellenfél ránk tudta erőltetni az akaratát, amire nem tudtunk megfelelően választ adni. Az akaraton és az elszántságon túl tehát, a megfelelő reakció hiányzott leginkább a játékunkból. A játék képe alapján nem érdemeltünk győzelmet. Borosnyai Soma a tőle megszokott intenzitással játszott és eredményes is tudott lenni (20 pont, 8 lepattanó), de sajnos nem akadt más, aki fel tudott volna nőni  a feladathoz. 

Csalódottak vagyunk, hiszen egyetlen vereség okán elszalasztottuk a lehetőséget, hogy bekerülhessünk az alapszakasz középházába. A céljaink változatlanok, de rengeteg munka vár még ránk. A nehezebb utat választottuk, de mindent megteszünk, hogy ezen is végig tudjunk menni együtt, eredményesen. 

 Hajrá Vasas!