U14/B: Kettő perc rövidzárlat

Fiú Serdülő Budapest Bajnokság A csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Budapest Honvéd/A – Vasas Akadémia “B” 91-69

Az elmúlt két hónap során, harmadszor találkozhattunk a Honvéd U14-es gárdájával, így nem voltak ismeretlenek számunkra. A csapat még mindig betegségekkel küzd, remélem lassan véget ér ez az időszak. A nehezítő körülmények ellenére, jó szellemiségben, jól edzve készültünk a mérkőzésre. Ez meg is látszott a pályán.

Az első negyedben megfelelő iramban, jó döntéseket hozva kiegyensúlyozott játék folyt a pályán. A játékvezetők is jó szellemiségben koordinálták a mérkőzést. Külön örültem annak, hogy végre harcosan, bátran védekeztünk és támadtunk. Főleg palánk alatt volt érezhető a jelenlétünk, ennek következtében nem is tudtak minket palánk alá szorítani. A jó védekezéseinknek köszönhetően, szervezetten, nagy sebességgel sikerült előre juttatni a labdákat, amikből remek könnyű gólokat szereztünk.

Az előző mérkőzésünkön a második negyed volt a mélypont. Azonban ezen meccsen sokkal jobban tudtunk reagálni, így nyolc percen keresztül meg tudtuk valósítani, amit szerettünk volna. A honvéd csak 4-5 pontos vezetést tudott kiharcolni. Ekkor sajnos következett egy két perces rövidzárlat. Újra elkezdtünk pánikolni, sietni, ahelyett, hogy folytattuk volna azt, amit előtte szépen felépítettünk. Ez egy jó csapat ellen nagyon veszélyes, amit a honvéd pillanatok alatt ki is használt és 14 pontos különbséget alakított ki.

A harmadik és negyedik negyedben, szintén kiegyenlítetten peregtek az események. Szép védekezéseket bemutatva, jól találtuk meg az induló embereket és nagyon szépen választottuk ki a 2-1-es illetve 3-2-es lerohanásoknál a megfelelő helyzeteket. Ebben az időszakban felállt védelem ellen is szépen szerveztük a támadásainkat, alkalmanként olyan érzésem volt, mintha nem is serdülők lennének a pályán.

Összefoglalva a mérkőzést, sikerült kitolnunk a koncentrációnkat, az előző héten bemutatott 30 perc helyett 38 perce. Ennek nagyon örülök. Egy kulturáltan kosárlabdázó, jó csapatnak voltunk méltó ellenfelei. Annak ellenére gondolom így, hogy az eredmény nem erre enged következtetni. A meghatározó játékosaink nem sziporkáztak úgy, mint egy héttel korábban, de mindent megtettek és harcoltak. A csapat többi tagja pedig megmutatta, hogy több van benne annál, amit eddig mutatott. Csapatként mindenképpen léptünk előre, ami szerintem a legfontosabb! Ez a mi nyereségünk, a jövőben ez biztos kamatozni fog.