U14/B: Kizár! Kizár! Kizáááááár!!!

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz 1. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Óbudai Kaszások 76-53 (14-18,9-23,15-16,15-19)

Vasas: Sárik-Veress 15, Zentay 14, György 11, Rosta 8, Nagy András 8/3, Sass 6, Hidvégi 5, Nagy Zsombor 4, Bartos 3, Erdélyi 2.

Év elején az országos 32 közé jutást tűzte ki maga elé a csapat. A cél elérésnek érdekében az első fordulóban minimum egy mérkőzést szerettünk volna nyerni. Ennek megfelelően koncentráltan játszva, az összes negyedet megnyerve magabiztosan vertük meg az Óbudai Kaszások gárdáját. Sajnos a mérkőzés folyamán rengeteg ziccert hibáztunk és védekezésben sem sikerült sokszor elég gyorsan visszarendeződnünk. Ha ezeken a területeken jobban koncentrálunk, egy nagyobb különbségű győzelem is összejöhetett volna. Pozitívum volt a csapat eltökéltsége és a sok gólpasszt hozó összjátéka.

 

Vasas Akadémia – Újpest MT 67-73

Vasas: Rosta 16, Sárik-Veress 13, Hanzély 10, Zentay 8, György 6, Hidvégi 5, Sass 5, Mondovics 2, Erdélyi 2.

Második mérkőzésünket az „A” csoportba jutásért játszottuk az Újpest együttese ellen. Habár az eredmény később sok embert meglepett, számunkra a meccs előtt is egyértelműen a győzelem megszerzése volt a cél. Ennek megfelelően koncentráltan kezdtünk, és az erősebb ötösük elleni 16-16-os első negyedet követően nagyon szép játékkal és agresszív védekezéssel egy 25-12-es második játékrészt hoztunk össze. Ebben a negyedben maradt bennem hiányérzet, úgy éreztem nagyobb különbséget is kialakíthattunk volna az Újpest ellen. Félidőben egyértelmű volt, hogy előnyünket csak akkor fogjuk tudni megtartani, ha két legnagyobb hibánkat javítani tudjuk (20 perc alatt 20 eladott labda és 11 támadólepattanó engedélyezve az ellenfélnek). Sajnos ez nem sikerült, az Újpest feljött, mivel a második félidőben még 25 (!) labdát adtunk el és 14 (!) alkalommal nem szereztük meg a védőlepattanót. Ennek ellenére a végén szoros végjátékban lett volna esélyünk győzni, de az eladott labdák és az ellenfél egyéni villanásai ezt nem engedték meg.

Összefoglalás: elszántan, jó energiával játszottuk végig a vasárnapi játéknapot. A két meccs alatt több jó egyéni teljesítmény is született. Összességében nagyon hasznos fordulón vagyunk túl, amely több soron rávilágított a csapat összes gyengeségére és erősségére.