U14/B: Küzdelmes mérkőzések

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz 3. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

DMTK Dunaharaszti Sasok-Vasas Akadémia/B 89-74 (19-13,21-31,25-21,24-9)

Vasas: György 15, Mondovics 14, Bartos 11, Nagy A. 10, Hanzély 6, Flanek 5, Rosta 4, Békési 4, Sass 3, Nagy Zs. 1, Zentay 1

Az első mérkőzésünket az alapvetően kulcsembereire támaszkodó hazai csapat ellen játszottuk. Egy nem túl energikus első negyed után, nagyszerű játékkal (idei legjobb negyedünk támadásban) fordítottuk meg a találkozót. Több kreatív megoldás és gyors támadás született, élmény volt látni a srácok játékát. A harmadik negyedben folytatódott a ponterős játék sajnos a védőoldalon nem tudtuk megállítani az ellenfél kulcsjátékosait.  Az előzetes taktika sajnos nem jött be, miszerint a mélyebb rotációnknak köszönhetően mi jobban fogjuk bírni a végjátékot: a 37.percig egy kosáron belül tudtunk lenni, de az utolsó 3 percben csak egy kosarat szereztünk így elúszott a győzelem.

Óbudai Kaszások–Vasas Akadémia/B 64-69 (15-16,23-14,7-18,19-21)

Vasas: Rosta 16, Zentay 14, Bartos 8, Sass 6, Nagy A. 6, György 6, Hanzély 5, Flanek 2, Kalmár 2, Nagy Zs. 2, Hidvégi 2.

A szoros első mérkőzés után egyből, jöhetett a Kaszások csapata. Érdekes (inkább bosszantó) volt megtapasztalni, hogy az idei legjobb játékunk után kb. 1 órával a legrosszabbat is sikerül megmutatnunk. Katasztrofális védekezésünk 38 kapott pontot eredményezett 20 perc játékidő után, ami elfogadhatatlan egy javarészt hasonló korúakból álló csapat ellen. A félidei fejmosás egy stabil harmadik negyedet eredményezett 7 kapott ponttal. Az utolsó játékrészben aztán ismét voltak kihagyások, ami egy szoros végjátékot eredményezett.

Összefoglalás:

A csapatnak egyértelműen előre kell lépnie fizikálisan és mentálisan, ha jól akar teljesíteni többmérkőzéses terhelések alkalmával (különösen idősebb csapatok ellen!). Ennek első lépcsőfoka lesz a mérkőzések között idő és étkezés jobb menedzselése, jobb szokások kialakítása.

Fotó: Bornyi Márton