U14/B: Megfogyva bár, de törve nem

Fiú Serdülő Budapest Bajnokság A csoport, Szabó Domokos edző beszámolója: MAFC/A – Vasas Akadémia/ A U13: 60-53 (24-16, 9-9, 18-18, 9-10)
Vasas: Sárik-Veress 13, Szabó 12, Zentay 7, Kiss-Leizer 5, Kiss-Luczai 5, Gerlits 4, Klötzl 3, Mondovics 2, Váradi 2, Kalmár -, Bucskó-, Láposi-

Volt edzőmtől idézve: ,, Mindig az a legjobb 12, aki éppen keretben van”. Ezzel ezt akarta sugallni, hogy nem számít, hogy ki hiányzik a csapatból, akkor is meg kell próbálni nyerni, és nem a kifogásokat keresni.
A fiúknak a mérkőzés előtt én is ezzel indítottam, hogy annak ellenére, hogy 3 meghatározó játékos hiányzik a csapatból, mindenkitől azt várom, hogy felszabadultan, nyomás nélkül, csillogó szemmel, és keményen játszón.
Sajnos ez a mérkőzés elején egyáltalán nem valósult meg, megilletődötten játszottunk az ellenfél pedig ezt szépen ki is használta. Kellett bő 6-7 perc, hogy magunkra találjunk és megérkezzünk a mérkőzésbe.
Az első félidőben realizálódott a két csapat között ez a 7-8 pont különbség.
A második félidőt lendületesen kezdtük és úgy tűnt sikerül utolérni az ellenfelet, de sajnos mindig jött egy hiba, egy rossz döntés, ami miatt visszaestünk. 10 pont fölé is emelkedett a differencia is, amit a végére sikerült kicsit kozmetikáznunk.

Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, mindenkinek a hozzáállása rendben volt. Sajnálom, hogy a fiúk nem hitték el magukról, hogy ezt a meccset meg tudják nyerni, pedig bennük volt. Mindenesetre sok szép dolgot láttam vissza, és persze előjöttek olyan dolgok amiken még dolgoznunk kell.
Megyünk tovább!

 Fotó: Bornyi Márton