U14/B: Nem volt benne a levegőben!

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz 2. forduló, Karatka Lajos edző beszámolója:

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/B 139-25 (43-5, 38-5, 41-7, 17-8)

Vasas: Karda Attila 9/3, Váradi Áron 4, Bucskó Merse 3/3, Elek Domonkos 3, Szöllősi Botond 3,

Hallgató Gellért 2, Korompay Hunor 1, Kovács Lázár -, Lakits Benedek -, Schindler Iván -,

 

Vasas Akadémia/B-Gödi SE 58-66 (14-15, 18-11, 11-23, 15-17)

Vasas: Karda Attila 26/9, Lakits Benedek 11, Szöllősi Boton 8/3, Korompay Hunor 7, Hallgató Gellért 4, Elek Domonkos 2, Bucskó Merse -, Kovács Lázár -, Schindler Iván -, Váradi Áron -,

 

Ahogyan az előző beszámoló befejeződött, ígértük, hogy készülünk a jóval keményebb 2.fordulóra. Sajnos a felkészülésünkbe beleszólt a vírus, nem tudtuk maradéktalanul elvégezni azt a munkát, amit kitűztünk magunk elé. Az első forduló tortájának csak hab volt a tetején, hogy 8 meghatározó játékosunkat kénytelenek voltunk nélkülözni ezen a vasárnapon.

Külön szeretnék gratulálni Váradi Áronnak, aki élete első kosármérkőzését játszotta, Schindler Ivánnak, aki most mutatkozott be a Vasasban és Hallgató Gellértnek, aki az u12-es csapatunk oszlopos tagjaként szintén most debütált a serdülő bajnokságban.

Vasárnap reggel vidám hangulatban találkoztunk a Srácokkal a Zsíros Csarnok előtt, az első mérkőzés előtti melegítésünk jól sikerült és abszolút nem volt benne a levegőben, hogy a Darazsak ellen ilyen nagy arányú vereséget fogunk szenvedni. Bátran egy 3 pontossal nyitottuk a meccset, majd utána jött a meglepetés henger. Egyszerűen nem engedte az ellenfelünk, hogy a saját játékunkat játsszuk. Játékunk a döntéseink és a kivitelezésünk által kapkodóvá vált, az eladott labdáink száma (57!) pedig a csillagos eget súrolta. Róth Norbi kollégámmal igyekeztünk feltüzelni a Srácokat a szünetben, de a mérkőzés összképén ez sajnos nem változtatott. A küzdelemmel nem volt gond, de ez most nem volt elég egy szorosabb mérkőzéshez.

A Göd-KLKS mérkőzést együtt néztük meg a helyszínen, a Fiúk nagyon lelkesen elemezték a csapatokat és készültek a bronz meccsre. A hangulat nagyon jó volt, mentálisan fel tudtak pörögni a Srácok, tehát minden adott volt egy jó mérkőzéshez.

Az első félidőben az elvárt jó játékhoz képest állomszerűen játszott a Csapatunk!

A szünet nagyon rossz időben jött nekünk, hiszen felszálló ágban voltunk és megszakította a jó sorozatunkat.

A 3. negyedben megtört a magabiztosságunk és egy 16-2-es rohanással 44-36-ra átvette a vezetést a Göd. Ezután a Fiúknak sikerült 50-54-es és 56-60-as állásnál 4pontra felzárkózni, de a győzelmet sajnos nem tudtuk megszerezni. A statisztikát kielemezve a két csapat között a lényegi különbséget a lepattanók mutatták, amelyet a Göd nyert 52-35-re, ezen belül is a támadó lepattanókat szedte jobban az ellenfelünk 20 db-ot „ajándékoztunk” nekik.

Szeretném kiemelni Karda Attila teljesítményét, aki a Göd ellen 26 pontot szerzet, közte 3db 3pontos dobással (75%-os hatékonyság) és 21 IBM pontjával hálálta meg a bizalmat, hogy a mai napon Ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot.

Összességében hatalmas gratuláció illeti a Srácok küzdeni tudását. Sajnos a Darazsak A csapatával nem voltunk ma egy szinten. A Göd ellen viszont az első két negyed szenzációs játéka után, kis szerencsével győzelmet ünnepelhettünk volna.

Szokták mondani, hogy minden „rosszban” van valami jó is, nekünk az U14/A csapatunk sikere hozta meg ezt a vasárnapi délutánon. Gratulálunk a hat játékosunknak a tornagyőzelemhez.

Valamint szeretettel várjuk vissza a még karanténban lévő játékosainkat.

Köszönjük a Szülők Támogatását, találkozunk a 3. fordulóban a „C” csoportban.

Hajrá Vasas!

Fotó: Bornyi Márton