U14/B: Nincs megállás

Olimia Cup, Szlovénia, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Szerda, kora reggel volt, karácsony másnapja. Kicsit mindenki álmos, fáradt volt. A levegőt még javában átjárta a karácsony hangulata, azonban bennünk volt egy várakozással átitatott izgatottság, hiszen útra keltünk Szlovéniába. Célállomás Podcetrtek, Olimia Kupa.

 

Ljubljana U13 – Vasas Akadémia “B” U13 41-56

 Első ellenfelünk a szlovén fővárosról kapta a nevét. A fárasztó utazás után ellenük kellett felvennünk a harcot először. A mérkőzés igazi felhozó mérkőzésként sikerült. Mind a két csapat kereste a játékát, sok hiba csúszott be mind a két oldalon. Az eredménynek örültünk, de a játékunkra semmiképpen nem aggathattuk a “jó” jelzőt. Nem voltam elégedett, úgy tűnt mintha még a buszon maradt volna a csapat. 

 

Azurra Trieste – Vasas Akadémia “B” U13 48-23

 A második mérkőzésünk az olasz utánpótlás egyik kiemelkedő szereplője ellen vívtuk. A mérkőzés kezdetétől hiányzott a kellő agresszivitás, mind a támadó illetve védő oldalon. Ez meg is pecsételte a sorsunkat -a későbbi tornagyőztes ellen-, ez a teljesítmény nagyon kevésnek bizonyult. Bosszús voltam, mivel a csapatban ennél sokkal több van. Fel is merült bennem a kérdés, hogy valóban leszálltunk a buszról?!

 

Rogaska – Vasas Akadémia “B” U13 44-46

Következhetett egy újabb szlovén ellenfél. Számunkra a torna legjobb mérkőzése volt. Sikerült visszatalálnunk a saját stílusunkhoz. Kemény harcos védekezés, ki-ki mérkőzés. Fejlődésünk szempontjából egy nagyon jó meccset játszottunk. Alkalmanként -talán a nagy akarásnak köszönhetően- értelmetlen hibákat vétettünk, de a szív most ezeket sikerrel kompenzálta. Ez a mérkőzés volt az, ahol sikerült megérkeznünk a tornára, ebben mindenképpen fejlődnünk kell a jövőben.

 

Vasas Akadémia “B” U13 – Dosk 62-44

Folytattuk, amit az előző mérkőzésen sikerrel felépítettünk. Szép megmozdulásokat láthattam a pályán, mind védő mind a támadó oldalon, de egy dologgal nem tudtunk mit kezdeni. Az ellenfél legjobb játékosát nem sikerült tartanunk. Az eredménynek örültünk, de elégedettek semmiképpen nem voltunk. A horvát csapatról el kell mondani azt is, hogy szerepeltek náluk 2008-as játékosok is, illetve a keret tagja volt egy 2010-ben(!) született kosárlabdázó is.

 

Miki Sport – Vasas Akadémia “B” U13 33-24

Azzal, hogy még időben sikerült felébrednünk és megérkeznünk a tornára, megteremtettük a lehetőséget arra, hogy a Miki Sport legyőzése esetén, a harmadik helyért játszhassunk. Amellett, hogy sikerült szép támadásokat vezetnünk -főleg az első félidőben-, sajnos a győzelmet nem sikerült megszerezni. Ennek megvannak az objektív okai, de hibákat elsősorban magunkban kell keresni. Talán a fáradtság volt ennek az oka, de sokkal gyorsabban kellett volna előre juttatnunk a labdákat, azonban ez nem valósult meg, az ellenfelünk felállt védelme pedig nagy fejtörést okozott nekünk.

Fontos volt, hogy a karácsony és a szilveszter közötti időszakot is kosárlabdával töltöttük és megszereztük első nemzetközi tapasztalatainkat. A torna rámutatott arra, hogy miben kell előre lépnünk és fejlődni. Összességében egy újabb remek tapasztalatot szereztünk, ami tovább segítette a fejlődésünket. Nincs megállás, dolgozunk tovább a céljainkért.

Köszönjük a szülők, valamint a klub támogatását!  Kellemes karácsonyt és boldog új évet!

Fotó: Bornyi Márton