U14/B: Parázs hangulat, remek koncentráció

Regionális Serdülő Bajnokság, Közép régió “A” csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia “B” – Gödi SE 102-79 (29-13, 28-23, 25-28, 20-15)

Vasas: Sárik-Veress M. 30, Sávolt Á. 17, Gerlits A. 13, Szabó S. 12, Kiss-luczai B. 10, Kozári G. 7, Klötzl F. 4, Láposi M. 3, Békési M. 2, Bucskó Z. 2, Kalmár A. 2.

A Gödi SE csapatával mindig jó iramú és kemény mérkőzéseket szoktunk játszani, most sem volt ez másképpen. Végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, megfelelő koncentrációval játszottunk. Az ellenfél magas embere sok fejtörést okozott nekünk, de amikor nagy szükség volt rá, sikerült megnehezítenünk a dolgát és ez volt a kulcs abban, hogy visszaverjük ellenfelünk felzárkózási kísérletét. Mind a két csapat kellő győzni akarással harcolt, ami egy olyan légkör kialakulásához vezetett, ahol nekünk nem szabadott elveszteni a fejünk. Nem is tettük! Nagyon büszke voltam a csapatra, hogy ilyen sok zavaró tényező ellenére is képesek voltunk megtartani a koncentrációnkat, támadásban és védekezésben egyaránt. Következhetett az Újpest elleni csata.

Vasas Akadémia “B” – Újpest MT  65-80 (17-18, 23-23, 15-23, 10-16)

Vasas: Sávolt Á. 16, Váradi Á. 12, Gerlits A. 9, Sárik-Veress M. 9, Szabó S. 7, Bucskó Z. 6, Kiss-luczai B. 6.

Mivel a forduló első mérkőzésén Kozári Gergő és Zentay Zsombor is kisebb sérülést szenvedett, valamint Sávolt Áron is egy korábban szerzett enyhe sérüléssel vállalta a játékot, nem voltunk könnyű helyzetben. Az első félidőben még sikerült tartanunk magunkat. A félidőben csak egy ponttal vezetett ellenfelünk. A második félidőben azonban nem sikerült már kitartanunk. Kalmár André is fejfájásra panaszkodott, így igencsak lecsökkentek a rotációs lehetőségeink. Aki pályára lépett a megfelelő szellemben és akarattal tette a feladatát. Sajnos nem sikerült visszakapaszkodnunk a mérkőzésbe – pedig megteremtettük magunknak a lehetőségeket-, de mégis nagyon büszke voltam a fiúkra. Azok, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, bátran léptek elő és mindent megtettek a csapatért. Csapatként jelesre vizsgáztunk, de az eredmény most sajnos elmaradt! Azt még szeretném hozzátenni, hogy a játékvezetők (Szirt Lajos, Bárány Levente) példaértékűen, a korosztályhoz illő szellemben maximálisan odafigyelve tették a dolgukat, amihez szeretném kifejezni a gratulációmat feléjük!

Fotó: Bornyi Márton