U14/B: Remek torna volt, ami segítette a fejlődésünket

Pityke Kupa, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

VASAS AKADÉMIA “B” – PITYKE 58 – 44 (14-8, 21-13, 15-12, 8-11)

Vasas: Kozári G. 11, Váradi Á. 10, Kiss-Leizer G. 8, Zentay Zs. 7, Gerlits A. 6,  Ménesi M. 6,  Klötzl F. 4, Bucskó Z. 2,  Kiss-Luczai B. 2, Sávolt Á. 2.

Remek kezdés

A kupa első mérkőzésén egy kolozsvári ellenfélre készültünk, azonban mivel pár nappal korábban lemondták a részvételt, ezért a beugró Pityke csapata lett az ellenfelünk. Összességében egy nagyon összeszedett játékkal, végig kezünkben volt a mérkőzés, megérdemelten nyertünk. Szép és tudatos támadásokat vezettünk, úgy gondolom, hogy egyre inkább kezd formát ölteni a támadó játékunk. Védekezésben is szépen törekszünk a feladatok végrehajtására, azonban ezt még csiszolnunk kell, de a játékosok hozzáállása remek, ezért nem aggódom. Ennek a szellemiségnek és koncentrációnak volt köszönhető, hogy első meccsünkön, egy idősebb csapat ellen tudtunk sikert aratni.   

 

PISEK/A – VASAS AKADÉMIA “B” 73 – 43 (25-15, 16-6, 20-8, 12-14)

Vasas: Kiss-Luczai B. 8, Győry B. 6, Váradi Á. 5, Gerlits A. 4,  Klötzl F. 4, Kozári G. 4,  Bucskó Z. 3,  Kiss-Leizer G. 3, Sávolt Á. 2.

Kiváló ellenfél, előremutató bátorság

A második mérkőzésünket egy cseh csapat ellen játszottunk, akik remek szerkezettel bírtak, ezzel nagyon nagy kihívás elé állítva bennünket. A csapatunk, azonban nem rettent meg és méltó ellenfelei voltak, a tizenkettes keretből, mindösszesen csak három velünk egykorú játékossal rendelkező csapatnak. A mérkőzés remek iramú volt, nagyon tetszett, hogy bátran és agresszíven játszottak a fiúk. Az első mérkőzésen mutatott tudatos játékunk, erre a meccsre is jellemző volt, büszke voltam a csapatra.  

 

KLKA – VASAS AKADÉMIA “B” 83 – 38 (20-13, 23-6, 21-10, 19-9)

Vasas: Kozári G. 8, Sávolt Á. 8, Kiss-Leizer G. 7, Gerlits A. 6, Kiss-Luczai B. 3, Klötzl F. 2, Ménesi M. 2, Váradi Á. 2.

Egy újabb fontos tapasztalat

A kupa harmadik mérkőzésén, pont azzal a csapattal kerültünk szembe, akikkel korábban a bajnokságunkban már találkozhattunk. A játék képe, azonban más volt mint az előző mérkőzésen, mivel a korábban mutatott keménységünk és tudatosságunk, ezen a meccsen is jelen volt. A korábbi mérkőzésünkhöz képest, a csapat sokkal jobban mozgott az ellenfél letámadása ellen – ennek kifejezetten örültem-, azonban még mindig sok hiba csúszott be, ami betudható volt a nagy -néhol görcsös-, akarásnak. Némi fáradtság látszott a csapaton, de ennek ellenére nagyon küzdöttünk. Az eredmény még nem tükrözte, de sokkal jobban felismertük, hogy hogyan reagáljunk az ellenfél elzárásaira, azonban a két magas emberük, ezen a meccsen is sok borsot tört az orrunk alá. Mindezek ellenére, nagy dicséret illeti a csapatot, mert egy második negyed eleji hullámvölgyet leszámítva, minden szinten törekedtünk a taktika megvalósítására és az elemek pontos végrehajtására. Mivel ezzel a mérkőzéssel már két vereségünk volt, továbbiakban az 5-8. helyért játszhattunk.

 

LaBasket – VASAS AKADÉMIA “B” 14 – 76 (6-17, 4-15, 2-20, 2-24)

Vasas: Váradi Á. 12, Sávolt Á. 10,  Zentay Zs. 10, Gerlits A. 9, Klötzl F. 9, Kiss-Leizer G. 8,  Győry B. 4, Kalmár A. 4, Kozári G. 4, Ménesi M. 4, Bucskó Z. 2.

Könnyed győzelem, jó hozzáállás

A torna negyedik mérkőzésén egy lengyel ellenfél várt ránk. A mérkőzésen szépen kiütközött, hogy mennyi edzésen és milyen komolysággal készülnek a srácok napról napra. Mind képzettségben, mind hozzáállásban példát mutattunk nekik. Abszolút tisztelvén ellenfelünket, száz százalékosan dolgoztunk, nem engedtünk teret a próbálkozásaiknak egy percig sem, és ez most egy ilyen eredményt hozott. Több lehetőségünk volt szervezni a saját játékunkat, ami gyakorlás szempontjából, jó volt. Ezek után eldőlt, hogy újra a Pityke csapatával fogunk játszani az 5. helyért.

 

PITYKE – VASAS AKADÉMIA “B” 58 – 46 (13-18, 8-8, 18-9, 19-11)

Vasas: Sávolt Á. 18, Ménesi M. 12, Klötzl F.  8, Kozári G. 4, Kiss-Leizer G. 2, Kiss-Luczai B. 2.

Tanulópénz…

A torna utolsó mérkőzésén, újra a Pityke csapata volt az ellenfél. Időközben érkezett hozzájuk még egy játékos, aki sajnos sok nehézséget okozott. Talán az első meccsen aratott győzelem miatt, nem kezdtünk elég élesen és keményen a meccset. Csapatként nem tudtunk megfelelő agresszivitást mutatni a védő lepattanóknál, ami azt eredményezte, hogy kevés gyors indításunk és könnyű kosarunk volt. Sajnos az ellenfél behúzódó védekezését csak hellyel-közzel sikerült megbontanunk, de a törekvéseink megvoltak. Sokszor már akkor várta a centerünket egy besegítő védő, amikor még a labda nem is került hozzá, ezzel megnehezítve, hogy taktikánk sikeres legyen. Abban az esetben ha az elejétől már a megszokott stílusunkat játszunk, is egy igen kemény mérkőzés lett volna, de mindenkiben maradhatott némi hiányérzet, mert kevesebbet mutattunk  magunkból, mint amire képes ez a csapat. Fontos tapasztalat volt, tanulunk belőle és dolgozunk tovább. Remek torna volt, sok pozitívumot kaptunk, ami segítette a fejlődésünket! Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk rajta!

Fotó: Bornyi Márton