U14/B: Sikeres hétvége

Regionális Serdülő Bajnokság, Közép régió “A” csoport, Szabó Domokos edző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – MAFC/B: 102-63 (27-15, 26-13, 23-20, 26-15)
Vasas: Sávolt 24, Sárik-Veress 16, Szabó 12, Kozári 9, Ménesi 8, Bucskó 7/3, Kiss-Leizer 6, Gerlits 6, Váradi 4, Klötzl 4, Kiss-Luczai 4, Láposi 3/3

Rajt cél győzelmet arattunk ezen a mérkőzésen. Támadásban nagyon jól mozgattuk a labdát, sok üres helyzetet vállaltunk, és ezeket jó százalékkal értékesítettük is. Védekezésben az elején kicsit nehezen találtuk a megfelelő távolságot a labdástól, így többször könnyedén mellénk kerültek, amit meg is büntetett az ellenfél. Szerencsére ráéreztünk erre, és több nagyon szép védekezést mutattunk be 1-1-ben és csapatszinten is.

Budafok – Vasas Akadémia/B: 59-77  (16-19, 16-18, 14-20, 13-20)
Vasas: Sávolt 14, Kozári 10, Ménesi 9, Kiss-Leizer 8, Szabó 6, Váradi 6, Gerlits 6, Sárik-Veress 6, Kiss-Luczai 4, Klötzl 4, Kalmár 2, Bucskó 2

Nem kezdtük jól a mérkőzést, a védekezésünk finoman szólva nagyon gyenge volt, a lepattanózásunk szinte nem is volt. Felküldték a gatyát. A második negyedben sokkal jobb mentalitással léptünk pályára, igaz az eredményben nem igazán mutatkozott még meg, de az már kosárlabda volt. A rövid félidei pihenő után sajnos megint hullámzó volt a játékunk. Ezt megelégelve nem tervezett sorcsere következett, ami jó döntésnek bizonyult. A védekezés, pattanózás stabilabb lett, ami pedig jó támadó munkával párosult. Ez a mérkőzés tökéletesen bizonyította azt, hogy a kosárlabdában sokszor nem az a döntő, amit a jegyzőkönyvből – statisztikából kiolvasható, hanem az ott nem vagy csak részben megjelenő kvalitások.

Úgy gondolom, hogy tanulságos hétvégén vagyunk túl.  Az eredménynél sokkal fontosabb a mutatott játék képe. Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, remélem megtanulták azt, hogy minden egyes mérkőzés során fel kell vinni a győztes mentalitást, a szívet, és az akaratot a pályára függetlenül attól, hogy a múltban mi történt, és hogy mi áll az eredményjelzőn.
A hétvége mottóját és tanulságát, március 15 közelsége miatt (is) Széchenyi István szavaival szeretném összefoglalni:”Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”

Fotó: Bornyi Márton