U14/B: Szinte hibátlan fellépés

Regionális Serdülő Bajnokság, Közép régió “A” csoport, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Kicsit aggódtam a korai kezdés miatt, de mikor reggel beléptem az öltözőbe láttam, hogy ezzel nem lesz gond. Friss, vidám arcok fogadtak, tudtam, hogy már mindenki készen áll és várja a mérkőzéseket. Az öltözőben megbeszéltük, hogy keményen,  nagy szívvel és akarattal szeretnénk játszani, továbbá kiemelt célunk volt az is, hogy megvalósítsuk mindazt, amit edzéseken már napról-napra jobban hajtunk végre.

Vasas Akadémia “B” – PAFC Basket  89-63 (25-14, 30-22, 19-7, 15-20)

Vasas: Sávolt Á. 17, Sárik-Veress M. 14, Kozári G. 13, Ménesi M. 11, Bucskó Z. 9, Kiss-luczai B. 8, Gerlits A. 5, Szabó S. 4, Váradi Á. 4, Győry B. 2, Klötzl F. 2.

Első ellenfelünk a PAFC Basket csapata volt, akikkel legutóbb egy igen kiélezett és jó mérkőzést játszottunk. A látványos megoldásokból most sem volt hiány, egy jó iramú mérkőzést játszottunk. Jól reagáltunk ellenfelünk, ötletekben gazdag és egyénileg kreatív megmozdulásaira. Szépen kontrollálva a mérkőzést, csapatként megoldva a védekezési és támadási variációinkat egy fontos győzelmet arattunk. Következhetett egy számunkra már-már “mumusnak” mondható ellenfél, az Újpest Megyeri Tigrisek csapata.

 

Vasas Akadémia “B” – Újpest MT  70-66 (22-8, 16-20, 15-24, 17-14)

Vasas: Kozári G. 16, Sávolt Á. 13, Ménesi M. 12, Váradi Á. 8, Gerlits A. 6, Láposi M. 5, Kiss-luczai B. 4, Sárik-Veress M. 4, Bucskó Z. 2.

A korábbi találkozóinkon ellenfelünknek mindig sikerült ránk erőltetnie az akaratát, egészen mostanáig. A csapat rendkívül nagy szívvel és koncentrációval játszott, óriási energiákat mozgósítva. Tudtam, hogy bárhogy is alakuljon a mérkőzés, ebből a mérkőzésből mi csak pozitívan jöhetünk ki. A csapat fegyelmezettsége és akarata azonban nem lankadt, nagyot harcoltunk, hogy meg tudjuk állítani ellenfelünk kulcsemberét, aki szinte egymaga vitte a hátán a csapatát. Fej-fej mellett haladt a két csapat, váltva estek a kosarak, de egy percig sem éreztem úgy, hogy elveszítettük volna a mérkőzés irányítását. A végén az eredményjelző négy pontos előnyt mutatott, de úgy éreztem, hogy bármeddig is játszanánk ezt a mérkőzést – a csapat szívének és alázatának köszönhetően -, legalább egy ponttal mindig nálunk lenne az előny.

Lehetne mondani, hogy hibátlan fellépésen vagyunk túl, két negyedet azonban nem sikerült megnyernünk. A csapatot ennek ellenére nagy dicséret illeti meg, mivel legyőzték a korlátaikat és mindent kiadtak magukból! Gratulálok a sok munkához és az ellentmondás nem tűrő harchoz, úgy gondolom, hogy nagy lépésekkel haladunk a céljaink felé, amit most az eredmény is tükröz!

Fotó: Bornyi Márton