U14/B: Thriller a Dózsa György úton

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz 2. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – Budapesti Honvéd 44-80

A forduló első mérkőzésén nagy problémáink adódtak a pontszerzéssel. 15 perc után 8 ponttal álltunk köszönhetően a pontatlan dobásoknak és az ellenfél fegyelmezett és fizikális védekezésének. A harmadik negyedben összeszedte magát csapatunk és egál közeli 10 percet hozott. Sajnos a negyedik negyedben felőrölt minket a fizikális előnyben lévő Honvéd és növelni tudta a különbséget.

Kiss Lenke KS/A – Vasas Akadémia/B 65-66 (hosszabbítás után)

Sokáig nem szomorkodhattunk, mivel a Honvéd meccs után egyből pályára kellett lépnünk a Kiss Lenke csapata ellen. Ezen a mérkőzésen sem játszottunk jól, de küzdésből jelesre vizsgáztunk: a végsőkig (és még tovább!) kiélezett meccsen egyetlen ponttal sikerült győznünk „thrilleri” események után. Minden pályára lépő játékos hozzátett a sikerhez és nagyon hasznos tapasztalatokkal (és élményekkel) gazdagodott a mérkőzés során.

Összegzés:

Az ilyen éles meccsen aratott sikernek több fontos hatása is van: kiválóan segíti a csapatépítést és az éles szituációkban való higgadt cselekvést. Emellett az edző idegrendszerét is intenzíven stimulálja J

Fotó: Bornyi Márton