U14/B: Valami még hiányzik

U13-as Felkészülési Mérkőzés, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

A hétvégén sikerült edzőmérkőzéseket játszanunk egy horvát nemzetiségű, zágrábi régió válogatott csapattal – nálunk Budapest válogatottnak felelne meg -, ezzel is gyarapítva a nemzetközi tapasztalatainkat illetve kapcsolatainkat. A mérkőzések jó szellemiségben zajlottak, végre nem azzal kellett küzdenünk, hogy ellenfelünk a palánk alá tömörül, azonban így is nagy kihívással nézhettünk szembe. A horvátok részéről a mentalitás példa értékű volt, de sok esetben nekünk is sikerült megmutatni a Vasas mentalitást, ami sokszor nem ízlett a horvátoknak sem.

 Vasas Akadémia “B” – Zágráb Régió Válogatott  64-62 (21-13, 16-19, 12-11, 15-19)

Vasas: Sávolt Á. 14, Sárik-Veress M. 12, Szabó S. 8, Váradi Á. 8, Bucskó Z. 6, Ménesi M. 6, Gerlits A. 4, Kiss-luczai B. 4, Klötzl F. 2.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedben sikerült egy kisebb, nyolc pontos előnyt kialakítani. Bátor játékkal, többnyire jó döntéseket hozva, öt pontos vezetéssel vonulhattunk a nagyszünetre. A második félidőre, ellenfelünk kicsit keményített a védekezésén, ami sok hibába hajszolt minket, azonban ennek ellenére megvoltak a helyzeteink, amiket ha nagyobb hatékonysággal értékesítünk, nem kellett volna izgulnunk a végén. Azonban a mérkőzés egészen a végéig izgalmas maradt. Az utolsó kőkemény védekezésünkből lehetőségünk nyílt a győzelemre, amit egy villámgyors támadással – hét másodperc maradt hátra-, sikerült is megszereznünk. A győzelemnek mindenki örült, de bőven akadtak javítani valók.

 

Vasas Akadémia “B” – Zágráb Régió Válogatott  61-69 (8-12, 18-20, 22-24, 13-13)

Vasas: Váradi Á. 11, Sávolt Á. 9, Szabó S. 9, Mondovics D. 7, Bucskó Z. 6, Sárik-Veress M. 5, Ménesi M. 4, Kalmár A. 3, Klötzl F. 3, Kiss-luczai B. 2, Láposi M. 2.

Az első találkozón aratott győzelem után, következhet a visszavágó. A horvátok már a mérkőzés elejétől képviselték azt a játékukat, amit az előző meccsen csak a második félidőben villantottak meg. A negyedek eredményeiből is kiderül, hogy ezen a napon mindenben egy kicsivel jobbak voltak nálunk. Sajnos most is sok elemi hibával játszottunk, amire Fortuna ma nem adta meg a lehetőséget, hogy könnyen kijavíthassuk. Ellenfelünk tizenöt ponttal is vezetett, de a csapat érdeme, hogy egy percig sem adta föl és küzdött becsülettel. Ez azt eredményezte, hogy a végére sikerült nyolc pontra megközelítenünk ellenfelünk, de győzelmi esélyeink nem voltak. Semmiképpen nem játszottunk rosszul, de ahhoz, hogy újra szintet tudjunk lépni, láthattuk, hogy igenis    negyven percig kell koncentrálni, a mérkőzés első percétől, az utolsóig.

Ez a két edzőmérkőzés nagyon hasznos tapasztalatokhoz juttatta a csapatot. Reméljük mi is meglátogathatjuk majd őket a saját pályájukon, hogy ezáltal is testközelből megtapasztalhassuk a horvát kosárlabda hangulatot, mentalitást!

Vasas Akadémia “B” – Zsíros Akadémia Kőbánya “A”  54-52 (11-11, 19-13, 6-16, 18-12)

Vasas: Ménesi M. 17, Sávolt Á. 13, Sárik-Veress M. 9, Gerlits A. 4, Szabó S. 4, Kiss-luczai B. 2, Klötzl F. 2, Váradi Á. 2, Kalmár A. 1.

Korábbi találkozásaink alkalmával nem okozott gondot a Zsíros Akadémia Kőbánya csapatának két vállra fektetése, igaz akkor a csapatban szerepeltek 2005-ös születésű játékosok is. Ellenfelünk egész mérkőzésen jól tömörült a palánk alatt, amire nehezen tudtunk jól reagálni. Sajnos sokszor lassan ismertük fel a lehetőségeket, illetve, azokat is, amiket felismertünk sokszor rossz kiválasztás illetve végrehajtás követett. A 25. percben hét ponttal vezettünk, amit ellenfelünk a 30. percre már négy pontos előnnyé faragott. Az sem segített bennünket, hogy könnyű labdaszerzésekből, illetve jó csapatvédekezéseket követően is lassú, nem megfelelő ütemű passzokat választottunk. Ez azt eredményezte, hogy ki-ki mérkőzést kellett játszanunk. A szívünk – mint mindig -, azonban a helyén volt és a szerencse sem pártolt el tőlünk. Egy biztos, javítanunk kell a figyelmünkön, ha el akarjuk érni a céljainkat.

Fotó: Bornyi Márton