U15: Nincs karácsony kosárlabda nélkül

Olimia Cup, Szlovénia, Szabó Domokos edző beszámolója:

Nagy várakozás előzte a szlovéniai tornát a fiúk részéről, annak ellenére, hogy karácsony másnapján a hajnali órákban indultunk el. A gyerekeknek és az edzőknek is egy remek lehetőség volt arra, hogy felmérjük, hogy hol tartunk a fejlődésben és, hogy a fiúk nemzetközi tapasztalatokat szerezzenek, megismerkedjenek más országok kosárlabda kultúrájával.

Vasas U15 – Sani Becirovic: 63-24

Az első mérkőzésünk ellenfele nem képviselt nagy játékerőt, viszont ez kiváló lehetőség volt arra, hogy tényleg „megérkezzünk” fejben is a tornára. Érződött a fiúkon a hosszú utazás fáradalma és a karácsony hangulata. Összességében jól játszottunk, megvalósították a játékosok a tőlük kért dolgokat, és könnyed győzelmet tudtunk aratni.

Vasas U15 – Stoja Pula: 39-43

A második napon a jó szerkezetű horvát csapat volt az ellenfelünk. Nagyon pontszegény mérkőzést játszottunk, amiből az következett, hogy minden labdának nagy jelentősége volt. Sajnos a meccs során hullámzó játékot mutattunk be. Amikor nem adtuk el hanem megbecsültük a labdát, kizártunk és nem adtunk az ellenfélnek második lehetőséget a pontszerzésre, akkor teljesen meccsben voltunk, sőt vezetni is tudtunk. Az utolsó negyedben sajnos az eladott labdák kivégeztek minket, nem tudtuk szorossá tenni a meccs végét.

Vasas U15 – Virtus Rosetto: 35-44

A mérkőzésnek a forgatókönyve kísértetiesen hasonlított az előző napihoz, azzal a különbséggel, hogy az ellenfél leginkább a peri méter játékosaira épített, a gyors indításokra és a néha fault határos védekezésre. Az utolsó negyedig szintén teljesen meccsben voltunk, sikerült végre megjátszanunk a magas embereinket leosztásokból és direkt módon is. Amíg meg volt a belső-külső játék egyensúlya addig nagyon szépen játszottunk. A hajrában azonban előléptek az ellenfél húzóemberi és eldöntötték a mérkőzés sorsát.

Vasas U15 – Kapfenberg: 56-23

Mivel a délelőtti mérkőzésen vereséget szenvedtünk, tudtuk, hogy ez a mérkőzés gyakorlatilag tét nélküli volt. Mindezek ellenére arra kértük a fiúkat, hogy mindent adjanak bele, hiszen gyakorolni jöttünk. Bele is adtak. Az első percektől magunkhoz vettük a kezdeményezést és mondhatni rajt-cél győzelemmel fejeztük be a tornát. Jó ritmusban játszottunk, jól találtuk meg a betörések után a leosztásokat, és a védekezésünk is kicsit megszilárdult.

2 győzelem, 2 vereség lett a mérlegünk. Ilyen összeállításban azelőtt még soha nem játszottunk, ami meg is látszódott, de jövőre ezek a fiúk fogják az U16-os csapat magját alkotni, szóval mindenképpen jó, és tanulságos volt ez a torna, főleg a bevezetőben említett dolgok miatt. Köszönjük szépen a szülőknek, hogy elkísértek, és támogattak minket!

Fotó: Bornyi Márton