U16/A – Győzelem Pécsett a Rátgéber Akadémia ellen

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója:


NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A 79-80 (26-19, 27-27, 11-22, 15-12)

Vasas: Maszlag T. 19, Korompay H. 17/3, Kiss B. 16/6, Halasy Ö. 12, Zöldi P. 10/3, Müller M. 4, Bükki D. 2, Elek D. -, Imre M. -, Kovács L. -, Tóth Z. –

A rájátszás harmadik mérkőzése Pécsre vitte Kadet csapatunkat, a 16 mérkőzés után veretlen NKA Pécs ellen. Ellenfelünk kezdte jobban a mérkőzést, gyorsan 10 pont fölé nőtt a különbség az első negyed során. Többször vissza tudtunk kapaszkodni 3-4 pont közé, de a hazaiak rendszeresen büntették védekezési hibáinkat. Hol a visszarendeződés hiányzott, hol az 1-1 védekezés volt puha, így az első félidő végére már 53 pontnál járt ellenfelünk. (53-46. Az öltözőben átbeszéltünk pár dolgot, amin változtatni szerettünk volna, főleg védekezésben. Azt gondoltam, hogyha fele ennyi pontot kapunk a második félidőben, akkor lesz csak reális esélyünk a győzelemre. Egy kimondottan erős, magas szerkezetű és szervezett csapat ellen, mégis eljött a mi időnk. A harmadik negyed egyirányú volt. Csupán 11 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek, és ebből is 2 triplát… Így már 4 pontos előnnyel mehettünk neki az utolsó felvonásnak. Mindkét csapat rendezte a sorait így kevés pont született.

Az érem eshetett volna mindkét oldalra, de ezúttal nekünk sikerült megtartani a legkisebb előnyt, és győzelemmel távozni Pécsről. Egy ilyen mérkőzésből mindenki csak profitálni tud. Itt persze nem csak a két akadémiára, hanem a magyar válogatottra is gondolok.

Gratulálok az ellenfelünknek és a játékosaimnak.