U16: A szív diadala

Kiemelt Kadet Fiú Bajnokság Alapszakasz, keleti csoport, Szabó Domokos edző beszámolója:

Debreceni KA/A-Vasas Akadémia/A 74-78 (25-19, 16-15, 18-17, 15-27)

Vasas: Horváth 15/3, Kiss 14/6,Szopkó 14, Bartha 11, Lakatos 11, Várszegi 4, Koloszár 4, Pleesz 3, Tóth 2, Németh-, Jámbor-, Kovács-

Két egymást követő vereség után utaztunk el a hajdúságba játszani, ami mindig egy nehéz feladat. Sajnos több játékosunkat is nélkülöznünk kellett, így most is egy olyan szerkezettel álltunk ki, ahogyan azelőtt még nem játszottunk.
Az első negyedben a támadójátékunk rendben volt, de sajnos az öltözőben megfogalmazott célt védekezés terén nem tudtuk megvalósítani. A játékvezetők engedték a kemény játékot, ami az elején nem igazán ízlett a fiúknak, de aztán szépen felvették a kesztyűt. Kialakult az 7-8 pontos differencia, ami a mérkőzés nagy részében megvolt a két csapat között. A második negyedben nem tudtunk igazán közelebb kerülni, a védekezésünk kicsit összeállt, de sajnos dobás a mai napon sem ment jól. Ezt azzal kompenzálták a fiúk, hogy az első félidőben, írd és mondd: 20 támadó lepattanót szedtek! Szép munka!
A szünet után nem többször közelebb kerültünk, de mindig volt valami apró hiba, ami miatt stabilizálódni látszódott a különbség.
Jött a záró negyed. A mérkőzés végére állt össze a védekezés, nem kaptunk gólt az ellenfél hátsózárásaiból és az 1-1 védekezésünk is feljavult. A lepattanó harcot toronymagasan megnyertük(60-40re). Mindez kevés lett volna ha nem dobunk 60%-al mezőnyből csapatszinten a hajrában.
Gratulálok a csapatnak, 40 percen keresztül küzdöttek és meglett az eredménye. Volt tűz, akarat a szemekben, és amikor feljövőben voltunk elkezdtek hinni abban, hogy ezt meg lehet nyerni.

Fotó: Bornyi Márton