U16/A: Az új év első mérkőzése

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz Főtábla I. A csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

A Szeged elleni idegenbeli visszavágó volt az új év első mérkőzése, ami az idei év első győzelmét is jelentette csapatunk számára. Bartha Szilárd, csapatunk oszlopos tagja, a következő észrevételeket tette a mérkőzést követően.

SZEDEÁK/A – Vasas Akadémia/A 51-77 (10-21; 17-13; 16-29; 8-14;)

Vasas: Lugossy Á. 12, Földi B. 12, Laczházi B. 11, Németh Cs. 10, Major B. 9, Szilágyi Á. 8, Pleesz G. 8, Bérces D. 4, Bartha Sz. 3, Kiss-Luczai B. 0

A meccs előtt megbeszélt céljaink között szerepelt, a lepattanók megszerzése és az eladott labdák számának csökkentése. Az első percekben kissé nehézkesen ment a játék, ám a negyed vége felé már magabiztos befejezésekkel 11 pontos előnyre sikerült szert tennünk. Az első negyedhez hasonlóan szerettük volna jól kezdeni a második negyedet is, de ez nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Úgy tűnt megelégedtünk a “kis” előnyünkkel és vesztettünk a koncentrációnkból. Ez a kisebb hullámvölgy kapkodást és buta eladott labdákat eredményezett, melyeknek következtében ezt a negyedet elvesztettük. A 15 perces szünetben átbeszéltük a tennivalókat. Ezt követően a harmadik negyedben egy nagyon összeszedett jó játékkal még nagyobb előnyre tudtunk szert tenni. Az utolsó negyedben már rajtunk és az ellenfélen is látszódott a fáradtság, ám ezt a játékrészt is sikerült behúzni. A meccs egészét tekintve, jó teljesítményt tudtunk nyújtani, ám van még hova fejlődnünk. Ezzel a teljesítménnyel sikerült közelebb lépnünk a végső célunk felé.

Fotó: Bornyi Márton