U16: Az Újpest is kipipálva

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Bajnokság, alapszakasz, 13. forduló, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Újpest-MT – Vasas Akadémia/A 44:85 (10:27, 15:36, 11:16, 8:6)

Vasas: Gászner 2, TITTMANN 7/3, HORVÁTH H. 36/15, KELEMEN 7, Faragó 10.

Cs: KONTA 3/3, Kiss 12, Bartha Zs. 2, Horváth B. 2, Dunai 4, Rácz, Aruwa.

Idegenben léptünk pályára a 2018-as esztendő első mérkőzésén. Az Újpest eddig nyeretlen volt a kiemelt bajnokságban, így a célunk – a tizedik győzelmünk megszerzése mellett – az volt, hogy egy kicsit már az utolsó forduló rangadójára, a KLKS elleni összecsapásra gyakoroljunk.
A labda és játékéhség jól látszott a srácokon, igen nagy elánnal vetettük bele magunkat a meccsbe. Horváth Hunor vezetésével húsz perc után megnyugtató előny birtokába kerültünk, 38 ponttal jártunk előrébb, mint a hazaiak.
A fordulás után az ellenfél zónára váltott, mi pedig két ötössel játszottuk le a negyedeket. Egyik sem volt jó hatással a játékunkra. Borzasztóan dobtunk kintről, (közelebb meg nem nagyon akartunk menni) és ismét bebizonyosodott, hogy hiába szeret mindenki nagyobb etapokat a pályán tölteni, amennyiben jó felfogású kosárlabdát játszunk, a gyakoribb csere nélkül elfáradunk.
 
Bár érezhetően visszavettünk a szünet után, az akarással nem volt gond az egész meccset figyelembe véve (32db szerzett labda, 78db !!! lepattanó). A gyenge dobószázalék miatt viszont legalább 15-20 pont bennünk maradt a második félidőben.

A „könnyebb” meccseknek ezzel vége, jön az utolsó forduló, majd elindul a felsőházi rájátszás.