U16: Csapatjáték

Nemzeti Fiú Kadet Kiemelt Bajnokság keleti csoport, Bazsik Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia – Zsíros Akadémia Kőbánya 74:59 (23:18, 14:13, 15:16, 22:12)

Vasas: Deiana 22/3, Cseh 10/6, Major 10, Jámbor 10, Várszegi 10/3, Szilágyi 4, Tóth 3, Filipovic 3/3, Lugossy 2, Németh -, Bérces -, Földi –

Nagyon nehéz mérkőzésre számítottam hiszen sok betegünk és sérültünk van. Az egész mérkőzés nagyon intenzív volt az első perctől kezdve az utolsóig. Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, kellőn agresszíven támadtuk a gyűrűt. Védekezésben próbáltuk kikapcsolni az ellenfél legjobb játékosát a játékból. A kemény védekezésünknek és a jó lerohanásainknak köszönhetően sikerült 21 pontot szerezni gyorsindításból. Keményen dolgozunk, hogy a ki nem kényszerített eladott labdákat lejjebb vigyük és a mostani mérkőzésen már láttam is, hogy sokkal jobban megbecsüljük a labdát. A támadásban szépen találták meg a fiúk egymást, amiből sikerült könnyebb találatokat értékesíteni (18 gólpassz). Sikerült végig kézben tartanunk a mérkőzést. Az ellenfél csapata a harmadik negyedben visszatudott jönni 1 pontra, de innentől kezdve megint magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és lépésről-lépésre növelni tudtuk a távolságot.

A mérkőzés előtt megbeszélteket sikerült a fiúknak megvalósítani a pályán. Azt gondolom, hogy a csapat a mai napon megmutatta, hogy mire is képes együtt. Ezen az úton kell tovább dolgoznunk nap, mint nap!

Gratulálok a csapatomnak!