U16: Csúsztunk, másztunk, és végül győztünk

Kiemelt Kadet Fiú Bajnokság Alapszakasz, keleti csoport, Szabó Domokos edző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Debreceni KA/A: 68-59 ( 20-13, 8-20, 20-17, 20-9)
Vasas: Horváth 13/9, Dunai 10, Kiss 10/3, Bartha 10, Konta 8, Kelemen 7, Lakatos 6, Pleesz 2, Jámbor 2

Ezen a héten különösen jól sikerültek az edzések, egyre több dolgot láttunk visszaköszönni napról-napra és bizakodva vártuk a hétvégi mérkőzést.
Azonban nem úgy indult ez a mérkőzés, ahogyan az általában szokott. Bealudtunk az első percekben és az ellenfél ezt jól kihasználva el is lépett tőlünk. Szerencsére időben kapcsoltunk és hamar visszavettük a vezetést és a meccs irányítását.
A 2.negyedben sajnos újra gödörbe kerültünk. 8 eladott labdánk volt ebben a negyedben, kapkodtunk, türelmetlenek voltunk, és hagytuk az ellenfelet úgy szervezni a játékot, ahogyan az neki kényelmes volt. A második félidőt 5 pont hátrányból várhattuk.
A 3.negyedben nem változott sokat a mérkőzés képe. Jobban játszottunk, mint az első etapban, de nem volt meg az a megszokott átütő erő a csapatban, ami jellemezni szokta a csapatot. Nem sültek úgy a dobásaink, de kapartunk, harcoltunk minden labdáért és már csak 2 ponttal vezetett az ellenfél az utolsó negyedre fordulva.
Ha valaki megnézi a statisztikát akkor láthatja, hogy nem dobtunk jól. (még az utolsó negyedben sem) Azonban a 4.negyedben szedtünk 7 támadólepattanót, a kemény, hajtós védekezéssel 8 eladott labdába kényszerítettük bele a hajdúságiakat és 10 pont alatt kaptunk.
Ez egy igazi csapat győzelem volt. Nem a támadással, hanem a védekezéssel  nyertük meg ezt a mérkőzést. Nem volt kiugró teljesítménye senkinek, de mindenki hozzátett valamit.
Sokkal jobban koncentrálnunk kell már a mérkőzés elejétől. Fegyelmezettebben és keményebben kell játszanunk a jövőben az egész mérkőzés alatt.
Ez egy nagyon tanulságos mérkőzés volt, mindenkinek jelzés értékű, hogy van még hova fejlődnünk.
Vezetőedzőnket idézve: ,, Not everything is good when you win, not everything is bad when you lose.”
Megyünk tovább! Köszönjük a szurkolást!

Fotó: Bornyi Márton