U16: Egyszer fenn, egyszer lenn

Fiú Kadet Bajnokság Felsőházi Rájátszás, Szabó Domokos edző beszámolója:

Soproni Sportiskola/A – Vasas Akadémia/A: 56-54 (18-6, 12-16, 12-10, 14-22)

Vasas: Lakatos 14/3, Kiss 11/3, Várszegi 8, Kelemen 8, Horváth 6, Bartha 4, Dunai 3, Szopkó-, Jámbor-, Konta-, Tóth-, Maly-

Az első egymás elleni mérkőzésen pazarul játszottunk hazai pályán, a szezon legjobb teljesítményét tettük le az asztalra. A hűség városában a visszavágón ezt a teljesítményt meg se tudtuk közelíteni. A formánk ingadozását  jól illusztrálja az, hogy ki tudunk kapni 2 ponttal egy olyan csapattól, akit azelőtt 40-el simáztunk le.
Az első és legfontosabb az, hogy önmagunkban kell keresni a hibát, és nem pedig a kifogásokat. A Sopron a mérkőzés nagy részében abban volt jobb, amiben mi voltunk az első meccsen jobbak. Szív és akarat, ami nem kosárlabda tudás kérdése.
Ha nem a mérkőzés utolsó negyedében kezdünk el küzdeni-hajtani, amit a számok is bizonyítanak, akkor ezt a csapatot felőröljük teljesen. Csak az utolsó negyedben szedtünk 12 támadó lepattanót, előtte 30 percen keresztül 10 db-ot. Amíg a hozzáállásunkat, mentalitásunkat nem tesszük helyre addig nem leszünk képesek sorozat terhelések során jól teljesíteni.
Dolgozunk tovább, az utolsó mérkőzésünkön ott van az esély, hogy előrelépjünk a fenn említett dolgokban.

Fotó: Bornyi Márton