U16: Ezúttal alul maradtunk a Kőbánya ellen

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadett Bajnokság, alapszakasz, 10. forduló, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Kőbányai Darazsak/A 70:86 (13:21, 17:29, 27:22, 13:14)

Vasas Akadémia: Gászner 12, RADICS 21/3, Horváth H. 20/6, Kiss 2, Kelemen 1.

Csere: Faragó 2, Tittmann, Horváth B. 4, Konta, Lakatos M. 4, Bartha Zs. 4, Honti B.

Szerettük volna folytatni a jó sorozatunkat, és a kiemelt bajnokságban győzelemmel búcsúzni a 2017-es esztendőtől.

 
Az első percekben nem volt jele annak, hogy ez nem így fog történni (11:6), de a negyed második felében benyeltünk egy 15:2-es rohamot, amivel a mérkőzés menete minden szempontból megváltozott. Az egy dolog, hogy a betonzónát nem tudtuk átdobni, de védekezésben olyan elemi hibákat vétettünk, amiket ebben a korosztályban már nem szabad. Nyilván az sem segített, hogy ez volt a negyedik meccsünk a héten, mert könyörtelen darálásra lett volna most szükségünk.
 
A második félidőben összeszorított foggal küzdöttünk és végig hittünk a fordításban, ami nagyon tetszett. Hét pontig sikerült is felzárkózni, tovább azonban nem – ezúttal túl soknak bizonyult a húsz pontos hátrány.
 
A meccsről szinte mindent elárul, hogy 22 védőlepattanónk volt, míg a Kőbánya 24 támadót szedett. Ha csak összeadjuk a büntetőkből (29) és a második esélyből kapott pontokat, kereken 50-et kapunk, amit érdemes szembeállítani azzal a ténnyel, hogy meccsenként összesen 58 pontot szoktunk engedélyezni – egyedülállóként a mezőnyben.
 
Elmaradt tehát a zsinórban megszerezett kilencedik győzelem, de nem történt tragédia! Megszakadt ugyan a sorozat, de már a holnapi edzésen el lehet kezdeni építeni a következőt!

Fotó: Bornyi Márton