U16/B: Felejthető színvonal a rangadón

Fiú Kadet Regionális Közép régió, Felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – Újpest-MT/A 62:53 (20:15, 13:15, 10:14, 19:9)

Vasas: Konta 7/3, Tittmann 8/3, HORVÁTH B. 10/3, HONTI B. 9/3, Kelemen 6.

Csere: Bartha Zs. 6, Dunai 2, Kiss 5/3, Rácz 1, Kovács 3, ARUWA 5/3.

Újra egy ismerőst köszönhettünk az ellenfél kispadján, a számos pasaréti sikert megélt Surmann testvérek fiatalabb tagja, Gábor meccselt a vendég oldalon.

Az Újpestet ismertük már, hiszen az „A” csapatunk már játszott ellenük a selejtezőn és később a kiemelt bajnokságban is egy csoportba kerültünk. Kiváló erőfelmérőként tekintettünk tehát erre a mérkőzésre, arról nem is beszélve, hogy a regionális bajnokságban még egyik csapat sem talált legyőzőre.
Mindezeket figyelembe véve, előzetesen gond nélkül aláírtam volna a 10 pont körüli győzelmet, de látva magát a mérkőzést…, hát bizony az borzasztó volt!

Ritkán alakul úgy, hogy szinte senkinek ne menjen egyszerre, hát ma ezt láthattuk. (29%-os mezőnymutató, 9 gólpassz…)
Végig fásultan mozogtunk, a győzelmet az hozta meg, hogy a döntő pillanatban képesek voltunk rákoncentrálni a védekezésre és pár emberünk időszakosan kiásta magát a gödörből.

Persze, el kell ismerni, hogy a szintén gyengén dobó Újpest nagyon fegyelmezetten, szervezetten és önfeláldozóan játszott. Az idő nagy részében – ennek ellenére – inkább mi vezettünk, de csak pár ponttal. A csata a negyedik negyed első öt percében dőlt el, amikor nem kaptunk kosarat. A végére kialakult különbség nem tükrözte a valós erőviszonyokat.

 
Fotó: Bornyi Márton