U16: Fontos diadal

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadett Bajnokság, alapszakasz, 8. forduló, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Szolnoki Sportcentrum/A 71:54 (22:18, 16:7, 13:9, 20:20)

Vasas Akadémia: Gászner 5, RADICS 21/3, Horváth H. 23/9, Schafarek 2, Faragó.

Csere: KELEMEN 14, Tittmann 2, Konta, Bartha Zs., Honti B., Horváth B., LAKATOS M. 4.

 

Először is szögezzük le, a Szolnok egy jó munkát végző, erős csapat és jelenleg a legesélyesebb arra, hogy a csoport negyedik helyén továbbjusson. Idegenben ki is kaptunk tőle, így különösen nagy jelentősége volt a mai találkozó eredményének, hogy legalább egy győzelmet magunkkal vihessünk ebből a párharcból.

 
Keleten ez a két gárda kapta a legkevesebb pontot, így nem lehetett nagy gólzáporra számítani.
 
Bár a fontos győzelmet megszereztük, mégsem vagyok elégedett a látottakkal. Az edzésen gyakorolt és már alkalmazott elemek egy része egyáltalán nem köszönt vissza a játékunkban. Úgy érzem, most nem jellemzett minket az utóbbi időben – a kiemelt és regionális meccseken is – látható maximalista hozzáállás. A második negyed közepére felépített 10 pont feletti előny birtokában már nem láttam úgy a gyilkos ösztönt, és nem hallottam annyira a kispad hangját sem. Játszottunk, tettük a dolgunkat, de a fűszer valahogy hiányzott.
 
Persze, tudom, egyáltalán nem volt könnyű feltörni ezt a szolnoki konzervdobozt és Schafarek Ármin – enyhébbnek tűnő – sérülése sem dobta fel a hangulatot, de én azért többet vártam a mai naptól. Ennek nincs köze – az egyébként teljesen elfogadható – végeredményhez. Azért természetesen jár a gratuláció…, de én – engedtessék meg nekem – többet és leginkább más szellemiséget várok ettől a csapattól! A jövő héten számtalan alkalmunk lesz javítani.
 
Fotó: Bornyi Márton