U16: Gyenge játékkal vereség az első hazai mérkőzésen

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Bajnokság, alapszakasz, 2. forduló, Pasaréti Sportcentrum, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

 
 
Vasas Akadémia/A – Debreceni KA/A 66:77 (16:18, 25:16, 7:28, 18:15)
Vasas Akadémia: Gászner 10, Radics 16, Horváth H. 11/3, Kiss, Honti B.

Csere: Schafarek 19/6, Bartha Zs. 3, Tittmann 2, Konta, Lakatos M., Horváth B. 5/3, Rácz.

 

Hiába voltunk kezdeményezőbbek, nem tudtuk megnyerni az első negyedet, mivel számos gyorsindításunk végződött eladott labdával. A magasaink hiányában amúgy sem volt szerkezetünk, de a második etapban még alacsonyabb felállással játszottunk. Ekkor ügyes megoldásaink voltak és egy 14-2-es futással el is húztunk a Debrecentől. Már ilyentájt lehetett látni rajtunk a fáradtság jegyeit, de joggal reménykedtünk abban, hogy a szünetben új erőre kapunk. Sajnos nem így történt.

 
A harmadik negyedben beütött a krach. Lelassultunk, kihagytuk a kihagyhatatlant és ez ellenfelünk egy 10-ás, majd később egy 11-0-ás rohammal átvette a mérkőzés irányítását. Kár ezért a 10 percért, mert itt eldőlt minden. A záró felvonásban ismét kiraktuk a lelkünket a pályára, de már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe.
 
Az elejétől fogva frissebbnek tűnő ellenfelünk megérdemelten nyert, mert pontosabban játszott, jobban dobott és végig bírta a tempót.
 
Ugyanakkor biztató volt látni, hogy a szerkezeti hátrányunk ellenére is jól pattanóztunk és szépen megfogtuk ellenfelünk legjobbját.
 
Kell egy kis idő, hozzá fogunk szokni ehhez a terheléshez és sokkal jobbak leszünk, mint ma!
 
Fotó: Bornyi Márton