U16: Gyengébb játékkal, de győzelemmel indult a rájátszás

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Rájátszás, felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – MAFC/A 60:54 (9:12, 21:18, 17:10, 13:14)

Vasas: Gászner 7, Tittmann 3, RADICS 14/6, SCHAFAREK 15/9, Faragó 2.

Csere: Lakatos M., KISS 15/3, Honti B. 2, Konta,  Bartha Zs. 2, Horváth B., Rácz.

 
Ezúttal is több meghatározó játékosunk nélkül kellett pályára lépnünk, amiben sajnos nincs sok újdonság, de most legalább az ellenfélnél is hasonló volt a helyzet. Talán ez is közrejátszhatott abban, hogy a két – egyébként erősnek számító – csapat viszonylag gyenge színvonalú meccset vívott egymással.
 
Az első negyedben nagyon nem találtuk a ritmust, amiben közrejátszott a vendég csapat gyakori védekezésváltása.
 
Sajnos a kispad sem tudott segíteni a problémán. Sok eladott labdánk volt és a védekezésünk precizitása is sűrűn ingadozott. A pályára visszatérő kezdők aztán csak bebikázták a motort, Gászner és Radics vezetésével elkezdtünk kosárlabdázni.
 
A harmadik negyed újra döcögősen indult (az első négy perc 0:3-as eredményt hozott…), aztán viszont három percnyi extra periódus következett, Kiss Kolos főszereplésével 12:0-át futottunk (42:33), és felsejlett ekkor egy nagyobb arányú győzelem lehetősége is.
 
Ebben a MAFC nem volt partner, elállította a vérzést, a hibáinkat ügyesen kihasználva visszajött a meccsbe és a záró negyed elején még ki is egyenlített.
 
A sok bosszantó hiba után viszont az utolsó percekben nagyon határozottan játszottunk, sok jó olyan döntést hoztunk, amitől – a szoros eredmény ellenére – a végjáték már nem volt igazán idegtépő. Ez nagy pozitívuma volt a találkozónak!
 
A győzelem ténye is dicséretes, de ki kell mondani, hogy ez egy gyengébb produkció volt! A közel négy hetes bajnoki szünet nyilván nem tett jót a színvonalnak – és a játékvezetők által engedett túl kemény játék sem segített ezen, – de mindenképpen többet vártam a csapattól! A védekezési szabályainkat gyakran megszegtük, amiben fejlődnünk kell, mert az ebből adódó hibákat a felsőházi rájátszás összes csapata meg tudja már büntetni!
 
Fotó: Bornyi Márton