U16: Harmadik helyen végeztünk a Nemzetközi Eötvös Kupán

X. Eötvös Kupa – Nyíregyháza, Katona Róbert edző beszámolója:

Az előző héten az immáron tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Eötvös Kupára utaztunk. A tornán – két csoportra bontva – nyolc csapat vett részt. Budapest, Debrecen, Kassa (Kosice – SK), Kecskemét, Miskolc, Szolnok, Nyíregyháza városok csapatai találkozhattak egymással. Mivel a 2005-ös korosztályú csapatunk két tagja is sérülés miatt nem tudott elutazni velünk, így négy fiatal – 2006-os születésű – játékos is a keretbe került. 

Vasas Akadémia/A (140-34) Nyíregyházi Sportcentrum KA (37-6, 44-13, 27-4, 32-11)

Vasas: Pleesz G. 24, Major B. 20, Bérces D. 18/9, Németh Cs. 15, Bartha Sz. 14, Bucskó Z. 12, Szilágyi Á. 10, Földi B. 7, Gerlits A. 7/3, Lugossy Á. 6, Zentay Zs 4, Váradi Á. 3.

A tornán az egyik kiemelt fontossággal bíró célkitűzésünk az volt, hogy magas intenzitással játszunk, mind védekezésben mind támadásban. Első ellenfelünk a hazai csapat volt. A mérkőzés kezdetétől kontrolláltuk a játékot. Külön öröm volt azt látni, hogy – az eredménytől függetlenül – sikerült végig koncentrálva csapatnénk, magas intenzitáson játszani. Ennek köszönhetően kemény munkával könnyed győzelmet szereztünk. Következhetett a másik ágon szintén győzelmet szerző Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia csapata. 

 

Vasas Akadémia/A (62-65) Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia (20-18, 16-17, 18-10, 8-20)

Vasas: Szilágyi Á. 16, Major B. 12, Lugossy Á. 10, Pleesz G. 10, Németh Cs. 5, Váradi Á. 3, Bartha Sz. 2, Bucskó Z. 2, Földi B. 2.

Szerettük volna ott folytatni a játékunkat, ahol az előző mérkőzésen abbahagytuk. Azonban kecskeméti csapat nagyobb falatnak bizonyult. Fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, többször is a kapujában voltunk egy nagyobb arányú különbség kialakításának. Azonban – a felkészülés ezen szakaszában érthető –, ezeknél a lehetőségeinknél mindig becsúszott egy-egy érthetetlen hiba, amire az ellenfelünk rögtön reagált és kihasználta azt. Sajnos az eredmény kedvezőtlenül alakult a számunkra, de fejlődésünket tekintve sikerült visszajelzéseket gyűjteni arról, hogy jelenleg miben kell fejlődnünk a továbbiakban. Egy jó mérkőzésen most ellenfelünk diadalmaskodott, így nekünk kellett gratulálni. Következhetett a bronzéremért való összecsapás. 

 

Vasas Akadémia/A (88-45) Szolnoki Kosárlabda Akadémia (20-14, 20-12, 22-9, 26-10)

Vasas: Major B. 23, Szilágyi Á. 15, Lugossy Á. 12, Bucskó Z. 8, Bartha Sz. 6, Földi B. 6, Németh Cs. 6, Bérces D. 4, Váradi Á. 4, Gerlits A. 2, Zentay Zs. 2.

Az előző napi tanulságokat levonva, igyekeztünk visszatalálni a helyes, általunk kijelölt útra. A szolnoki csapat jól kezdett, de aztán szépen lassan kezdtek elfáradni. Ezen a napon jobban tudtunk koncentrálni a saját játékunkra, aminek meg is lett a gyümölcse. A padról is jó energiával érkeztek a játékosok, így sikerült mindvégig tartani a magas intenzitást és a pontos játékot. Végül szintén egy kontrollált és szép győzelmet arattunk, amivel sikerült megszereznünk a harmadik helyet a tornán. Az élen egy külföldi Kassai – RIM Basket Kosice – csapat végzett, megelőzve a kecskeméti csapatot. 

Fotó: Bornyi Márton