U16: Hatalmas küzdés

Nemzeti Fiú Kadet Kiemelt Bajnokság keleti csoport, Bazsik Péter vezetőedző beszámolója:

Kecskeméti KA/A – Vasas Akadémia 58:60 (11:15, 21:16, 15:14, 11:15)

Vasas: Tóth 9/6, Várszegi 9/3, Pleesz Á. 8, Jámbor 8, Németh B. 7, Szilágyi 5, Deiana 4, Csuti 4, Cseh 3, Major 3, Bérces -, Bartha –

Szerda este játszottuk a mérkőzésünket a Kecskemét otthonában. Nagy csatára számítottam a mérkőzést megelőzően. Az elképzelésnek megfelelően alakult a játék. Jól kezdtük a mérkőzést az első 3. percben nem kaptunk pontot és 9-0-ra vezettünk, ahol az ellenfélnek időt kellett kérnie. Ezután sajnos mi nem tudtunk betalálni és visszajöttek egálra. Innentől kezdve az egész mérkőzést jellemezte, hogy hol az egyik csapat lépett el 4-5 pontra, hol a másik. Jó szellemben és szépen játszottunk az egész mérkőzés folyamán.

Az utolsó negyedben a vége előtt 4 perccel elkezdtünk egyénieskedni, ezzel elvesztettük a támadójáték ritmusát. Időkérésnél elmondtam a fiúknak, hogy ugyanúgy tartsuk be a támadásunk felépítését, mint eddig mert az sokkal célra vezetőbb. A fiúk, ezt megfogadták és 5 pontos hátrányból vissza tudtunk kapaszkodni. Fontos szituációban értesítettük a büntetőnket és így kialakult a két pontos előny. Az ellenfélnek még volt két büntető dobása, mivel csak fault árán tudtuk megállítani. Az első kimaradt, a másodikat a gyűrűre dobták, de ebből már nem tudtak kosarat szerezni.

Összességében nagyon meg kell, hogy dicsérjem a csapatomat! Kellő harcossággal és fegyelemmel játszottunk végig. Csapatként működtünk együtt és nagyon fontos győzelmet arattunk!

Gratulálok a csapatomnak!

Fotó: Bornyi Márton