U16: Hullámzó védekezés, agresszív támadás

Kiemelt Kadet Fiú Bajnokság Alapszakasz keleti csoport, Szabó Domokos edző beszámolója

Hódmezővásárhely-Vasas:50-92 ( 10-19, 10-20, 13-26, 17-25)
Kiss 18, Bartha 17, Dunai 10, Koloszár 10, Lakatos 8, Szopkó 6, Horváth 5, Németh 5/3, Várszegi 5, Jámbor 4, Konta 4, Cseh –

Kicsit dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést,  kellett 5-6 perc mire sikerült felpörögnünk a pálya mindkét oldalán, szerencsére ezt ellenfelünk nem tudta kihasználni.
Miután megérkeztünk a mérkőzésbe úgy, ahogyan kell, védő oldalon sikerült az ellenfelet rossz vállalásokba kergetni, átmenetből tudtunk könnyű pontokat szerezni, amellyel megalapoztuk az előnyünket.
A védekezésünkre jellemző volt, hogy nagyon szépen dolgoztunk pár percen át és volt annak teljes ellentéte is, amikor engedtük, hogy megbontsák a védelmet, nem védtük a festéket kellő agresszivitással, közel mentünk csípővel így könnyen elmentek mellettünk,
Támadásban a kezdeti kapkodást és statikusságot túllépve, sokszor nagyon szépen járt a labda és sokkal jobb ritmusunk volt.
Emellett nagyon fontos, hogy jobban megbecsüljük a labdát, mivel a 19 eladott labda rengeteg és egy komoly csapat ellen nem fér bele. Van min dolgoznunk, megyünk tovább.
Gratulálok a csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton