U16: Idegenbeli vereség

Kiemelt Kadet Fiú Bajnokság Alapszakasz, keleti csoport, Szabó Domokos edző beszámolója:

MAFC/A-Vasas Akadémia/A: 72-64 (18-12, 13-20, 17-18, 24-14)
Vasas: Bartha 21, Lakatos 14, Dunai 12, Koloszár 6, Konta 5/3, Szopkó 2, Deiana 2, Jámbor 2

Sok hibával kezdett mindkét csapat, az egész mérkőzésre jellemző volt mindkét csapatra a rengeteg eladott labda. Aki jobban megbecsülte a labdát és fegyelmezettebben játszott az vezetett az adott periódusban. Az első félidei kapkodás miatt volt, hogy az ellenfél több mint 10 ponttal is vezetett. Végül az első félidő második harmadában sikerült az igazi arcunkat is megmutatni, amikor keményen és határozottan védekeztünk és emellett támadásban is agresszívan és hatékonyan támadtunk. Ennek eredményeképpen minimális előnnyel fordulhattunk a második játékrészre. A szünet után megmaradt a lendületünk és ekkor úgy tűnt, hogy a kezünkbe vehetjük a mérkőzés irányítását, de sajnos engedtük kicsúszni ezt a lehetőséget a kezünkből. Sajnos az utolsó negyedben nem estek úgy dobásaink és a védő térfélen is sorozatban hibáztunk, aminek köszönhetően nem tudtuk szorossá tenni a végjátékot.
Elszenvedte az első vereségét a csapat a kiemelt bajnokságban. Szokták mondani, hogy a vereségből többet lehet tanulni mint a győzelemből..nekünk is ezt kell tenni.
Dolgozunk tovább, bízom benne, hogy a fiúknak ez a vereség még nagyobb motivációt ad ahhoz, hogy jobbak akarjanak lenni napról napra, meccsről meccsre. Sok munka áll még előttünk, és ahogy Harald szokott fogalmazni: ,,not everything is bad if you lose, and not everything is good when you win”

Fotó: Bornyi Márton