U16: Jó volt vissza térni Hódmezővásárhelyre

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadett Bajnokság, alapszakasz, 9. forduló, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vásárhelyi Kosársuli/A – Vasas Akadémia/A 49:75 (12:21, 16:18, 14:11, 7:25)

Vasas Akadémia: GÁSZNER 15/6, RADICS 12, Horváth H. 4, KISS 9/3, KELEMEN 9.

Csere: Tittmann 2, FARAGÓ 7, Konta 4, Horváth B. 7/3, Rácz 2, KOVÁCS 4, Lakatos M.

 
Mindenképpen mi voltunk a mérkőzés esélyesei, annak ellenére, hogy a Kosársuli eddigi legnagyobb otthoni veresége egy Baja elleni 10 pontos zakó volt, tehát hazai környezetben a Debrecent és a KLKS-t is ennél szorosabb meccsre tudta kényszeríteni! A bemelegítésénél az is kiderült, hogy mindkét csapatnál lesznek meghatározó hiányzók, ám igyekeztünk ezzel nem foglalkozni.
 
Egy erős 10-0-ás futással indítottunk, de nem tudtuk megtörni ellenfelünket, mert a beforgó cserepadunk ezúttal nem volt elég kezdeményező. A szünetre maradt a tíz egység körüli előny.
A második rajtot is jól elkaptuk. Ugyan nem voltunk túlságosan termékenyek, de legalább három percig nem kaptunk kosarat. Sajnos, itt sem sikerült dűlőre vinni a dolgot, a negyed második felében – pár perc leforgása alatt – benyeltünk egy 12-0-ás hazai sorozatot.
 
A 27. percre így négy pontnyira zsugorodott a különbség, de legalább mindenki a fejéhez kapott… A hátralévő 13 percről sokat elárul a 31:9-es részeredmény, végre ellentmondást nem tűrően domináltunk, eredményesen és felszabadultan kosaraztunk.
 
Most tudtunk először – hosszú utazás után – így kezdeni. Ennek örültem, mert készültünk rá.
 
A meccsen tizenkettes rotációt használtunk (mindenki 11 és 25 perc között játszott), ami fontos volt a héten zajló dupla kiemelt és dupla regionális forduló miatt.
 
Fotó: Bornyi Márton