U16: Konstans jó teljesítmény

Fiú Kadet Bajnokság Felsőházi Rájátszás, Szabó Domokos edző beszámolója:

Zalakerámia ZTE KK/A – Vasas Akadémia/A: 58-86 (10-19,13-17, 19-25, 16-25)
Vasas: Lakatos 17/6, Kiss 15/3 Bartha 13, Kelemen 11, Németh 6/6, Pleesz 6, Tóth 5, Horváth Botond 5/3, Várszegi  4, Dunai 2, Szopkó 2, Jámbor-

Idegenben mindig kicsit nehezebb játszani, hosszú buszút, ismeretlen palánk, és pálya. Ugyanakkor sosem szabad a külső körülményekkel foglalkozni. Az első egymás elleni meccsünket viszonylag könnyedén nyertük, épp ezért most is szükség volt egy jó kezdésre. Nem kezdtünk rosszul, azonban a mérkőzés elején a csapat pár húzóembere hamar beütötte a második faultját, így kénytelenek voltunk hamarabb belecserélni. A padról érkező játékosok szerencsére jól szálltak be a meccsbe, és így végig vezetve magabiztosan nyertünk. Védekezésben többször könnyen engedtük az ellenfelet befele, amiből a legtöbb pontot kaptuk, valamint a kizárás maradtak el. Nem lehet engedni az ellenfélnek 14 támadó lepattanót.  Jobban kell uralni a festékünket.
Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, fegyelmezetten és motiváltan játszottak. Dolgozunk tovább, szeretnénk tovább nyújtani a győzelmi sorozatunkat a Kaposvár ellen.

Fotó: Bornyi Márton