U16: Küzdelmes győzelem

Fiú Kadet Bajnokság Felsőházi Rájátszás, Szabó Domokos edző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Kaposvári KK: 74-66 (22-19, 12-20, 18-14, 22-13)

Vasas: Bartha 16, Horváth 13, Kiss 12/6, Kelemen 11, Dunai 9/3, Lakatos 6/3, Szopkó 6, Koloszár 1, Németh-, Várszegi-, Cseh-, Pleesz-

A mérkőzés első negyedében egyik csapatnál sem a védekezés minősége dominált. Sajnos nálunk a folytatásban sem igazán. Nehezen tartottuk az ellenfél legjobbjait, legtöbbször csak faultok árán tudtuk lassítani őket, így rengeteg büntetőt ajándékoztunk nekik. A kommunikáció is gyakran hiányzott, ami miatt üres dobásokat engedtünk az ellenfélnek. A festékünk alatt sem voltunk túlzottan határozottak, elvesztettük a lepattanó harcot. A büntetőkkel sem sáfárkodtunk valami jól, épp hogy 50% fölött maradtunk.
Úgy gondolom, hogy az döntött a javunkra, hogy az ellenfél kulcsjátékosai a végére kipontozódtak, és elfáradtak. Nem volt szép győzelem, de kell néha ilyen is és a győzelmet ahogy szokták mondani nem kell megmagyarázni.
Viszont ennél mi sokkal többre vagyunk képesek, főleg védekezésben. A védekezés még mindig szív és akarat kérdése, amit ezen a meccsen csak periódusokban tudtunk a pályára vinni. A lepattanó harc pedig szintén ugyanezeken a dolgokon múlik.
Ebben kell előre lépnünk. A támadás pedig úgyis jönni fog majd ha hátul rendezzük a sorokat.

Fotó: Bornyi Márton