U16: Küzdés, sok eladott labda, győzelem

Kiemelt Kadet Fiú Bajnokság Alapszakasz, keleti csoport, Szabó Domokos edző beszámolója:

Kecskemét-Vasas Akadémia/A: 55-57 (11:17, 15-14, 11-13, 18-13)

Vasas: Horváth 21, Szopkó 12, Kelemen 10, Dunai 7/3, Lakatos 4, Deiana 2, Tóth 1

Dióhéjban ennyiben lehetne összefoglalni a mérkőzést, de azért ennél sokkal több történt. Kiegyenlített volt a mérkőzés az első negyedben, mégis sikerült egy minimális előnnyel fordulnunk a következő etapra, ahol még egy fokozattal feljebb tudtunk kapcsolni. Ebben a rövid periódusban csináltunk nagyon szép dolgokat csapatszinten, visszaláttunk valamit abból, amit gyakorlunk edzéseken. Jó volt a spacing, kicsit keményebben védekeztünk, 10 pontra megléptünk. Azonban itt elvesztettük a kontrollt. Már az első félidőben annyi eladott labdánk volt, mint amennyi egy egész mérkőzésen is sok lett volna, nemhogy egy félidő alatt. Rengeteg támadópattanót szedett az ellenfél, emiatt sokkal többször is próbálkozhattak a hazaik mint mi. Mindezen bosszantó hibák ellenére 5 pontos előnnyel mehettünk a nagy szünetre.
A 3.negyedben realizálódott ez az 5-6 pontos különbség.
A 4. negyedben sem változott sokat a játék képe. Az utolsó 4 percben sajnos kapkodás és lehet hogy az izgalom is okozta azt, hogy magunkra húztuk az ellenfelet. Kevesebb mint 3 perccel a vége előtt átvették a vezetést. Időkérés.
Ebben az utolsó 3 percben nagy tartásról tettek tanúbizonyságot a fiúk. Először játszottunk hátrányban a szezon során, de higgadtak tudtunk maradni támadásban és jó döntéseket hoztunk. Nagy dicséret jár a fiúknak ezért. Az utolsó védekezésben Fortuna istennő is velünk volt, mivel az ellenfél egy viszonylag üres triplát vállalhatott el, de szerencsére kimaradt így nagyon nagyot küzdve behúztuk a mérkőzést.

Ki kell emelnünk Tóth Balázs teljesítményét. Támadásban nem volt meghatározó, de az ellenfél legjobbját nagyon jól védte a második félidőben, és nagy szerepe volt abban, hogy abban, hogy mi hagytuk el győztesként parkettet.

Fotó: Bornyi Márton