U16: Megfogyva bár de törve nem!

Kiemelt Kadet Fiú Bajnokság Alapszakasz, keleti csoport, Szabó Domokos edző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Vásárhelyi Kosársuli/A: 79-47 (19-14, 19-7, 17-11, 24-15.)
Vasas: Bartha 15, Kiss 13/9, Dunai 12/3, Deiana 8, Lakatos 7, Horváth 7/3, Koloszár 6, Németh 5/3 Konta 4, Tóth 2

Sajnos, ahogyan az lenni szokott a hideg idő megjelenésével megnövekedett a betegek száma a csapatban. Nem tudtuk teljes mértékben a heti munkát elvégezni, sok volt a beteg és van pár sérültünk is. Mindezek ellenére, ahogy mondani szokták mindig az a 12, aki nevezve van azzal kell jól játszani.
Nem játszottunk még azelőtt ilyen alacsony szerkezetben, de összességében a magasaikat így is jól sikerült hatástalanítani.
A lassú visszarendeződéssel voltak problémáink, mivel az ellenfél fürge periméter játékosait nem tudtuk hatékonyan lassítani a saját térfelünkön és sokszor későn jött a segítség.
A védekezésünk egyedül csak a 2.negyedben állt össze igazán, ahol 10 pont alatt tartottuk az alföldieket. A többi negyedben többször a kommunikáció hiánya, a rossz védő pozíciók és a dekoncentráltság okozta a hibákat. Tudunk mi ennél jobban is védekezni.
Támadásban az eddigiekhez megszokottan jól találtuk meg a üres embert, jól mozgott a labda. A 17 eladott labda ami nem fér bele, le kell redukálnunk a jövőben ezt 10-12 alá.
Dolgozunk tovább!

Fotó: Bornyi Márton