U16: Nagyszerű győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Bajnokság, alapszakasz, 14. forduló, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Kiss Lenke KS 71:48 (25:9, 16:16, 14:10, 16:13)

Vasas: GÁSZNER 20/3, Tittmann, HORVÁTH H. 13/6, Schafarek 9/9, KELEMEN 7.

Cs: LAKATOS M. 5, Konta 3, Kiss 4, BARTHA ZS. 7, Honti B. 3/3, Horváth B., Dunai.

 

Nem volt kicsi a tét, hiszen az alapszakasz csoportgyőzelemnél is sokkal fontosabb volt az a kérdés, hogy milyen mutatóval jutunk tovább a rájátszásba? A KLKS már korábban kiharcolta a felsőházi tagságot, így tudtuk, hogy az ellene vívott mérkőzés eredményét mindenképpen magunkkal visszük a folytatásra. Tisztában voltunk vele, hogy egy esetleges siker 4-2-es mutatót jelenthet, míg vereség esetén mind a négy „keleti” gárda három győzelemmel és három vereséggel lép tovább.

 
Nem a legjobb előjelekkel készülhettünk a találkozóra, hiszen kiderült, hogy a kiváló szerkezetű ellenfél ellen – betegség miatt – nélkülöznünk kell két erős fizikummal rendelkező és meghatározónak számító játékosunkat, Faragó Levit és Radics Gerzsont.
 
A bemelegítésnél aztán kiderült, hogy kivételesen az aktuális ellenfélnél is akad hiányzó, mert a KLKS első számú irányítója nem volt ott a többiek között.
 
Az első perctől lehetett látni, hogy a csapatunk nagyon határozott. Jó volt látni ezt a tudatos játékot! A szokásosnál kevesebb hibával védekeztünk (mondom ezt annak dacára, hogy magasan a legkevesebb pontot kaptuk az egész bajnokságban) és támadásban is világosak voltak a szándékaink! Itt főleg az egyéni taktikákra gondolok, amik számomra nagyon visszatükrözték a koncentrációt.
 
Az ötödik perc (10:6) után futottunk egy 13:0-át, amitől persze nem dőlhettünk hátra, de azért minden szempontból komoly lépéselőnybe kerültünk. Az első félidő 41:25-ös vezetéssel zárult és minden játékosunk pályára tudott lépni!
 
A harmadik negyedben mindkét csapat próbált gyorsabban játszani, ettől viszont több lett a kidolgozatlan helyzet és visszaestek a dobószázalékok. Az előnyünk ekkor csak minimálisan növekedett. A záró felvonás elején kapaszkodni kezdett a vendég, és a 33. percben, 57:42-es állásnál kijátszott még egy utolsó kártyát: védekezést váltott. Figyelmünk azonban továbbra sem lankadt, a srácok nagyon jól reagáltak, és egy 12:0-ás etappal végleg eldöntöttük a találkozót.
 
A szokásosnál is fiatalabb összetételű csapatunk megérdemli a dicséretet, hiszen a szimpatikus szurkolótábora által hajtott ellenfelünk a legjobbak közé tartozik az országban. Összeszedett, éber játékkal sikerült nyerni, de helyén kell kezelni a dolgokat! A bajnokság – némi szünet után – a felsőház küzdelmeivel folytatódik.

 
Fotó: Bornyi Márton