U16: Ráléptünk egy útra

Fiú Kadet Bajnokság Felsőházi Rájátszás, Szabó Domokos edző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Soproni Sportiskola KA/A: 83-46 ( 20-5, 24-11, 22-14, 17-16)

Vasas: Szopkó 18, Kiss 16/6, Horváth 14, Kelemen 9/3, Dunai 7/3, Lakatos 6, Bartha 5, Cseh 3/3, Németh 2, Várszegi 2, Pleesz 1, Tóth-

A Kaposváron elszenvedett vereség, és bemutatott játék után őszintén szólva kicsit féltem ettől a mérkőzéstől. Ha tudtam volna előtte, hogy mi fog történni, meg se fordult volna a fejemben még csak hasonló gondolat sem.
A csapat csillagos 5-re vizsgázott ma mentalitásból, és kosárlabdából. Nem szeretnék senkit sem kiemelni, mivel mindenki, aki pályára lépett beállt a sorba, és küzdött-hajtott a csapatért. A számok is magukért beszélnek, a játék minden elemében az ellenfél fölé tudtunk nőni. A szezon legszebb teljesítményét tették le a fiúk az asztalra. Büszke vagyok rájuk. A jövőben minden mérkőzésen ugyanezt a mentalitást kell a pályára vinnünk, hiszen megmutattuk, hogy tudunk mi így is játszani, és ennél nem adhatjuk lejjebb. Az öröm mámor után újra vissza kell térni a valóságba, és tovább dolgozni.
Tényleg nem szokásom kiemelni senkit a teljesítménye alapján, viszont most annyit szeretnék megemlíteni, hogy Szopkó Dávid egy kisebb, Kelemen Ádám egy nagyobb kihagyás után tért vissza a csapatba, és nagyon hasznosan játszottak. Jó volt újra a pályán látni őket.
Nem utolsó sorban, ahogy ezt a sorokat írom így hétfő reggel, nem tudok elmenni amellett a tény mellett, hogy csapatkapitányunk ma ünnepli a 16. születésnapját..Isten éltessen sokáig Boti!!!

Fotó: Bornyi Márton