U16: Szoros meccsen kaptunk ki Szolnokon

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Bajnokság, alapszakasz, 3. forduló, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

 

Szolnoki Sportcentrum/A – Vasas Akadémia/A 58:55 (14:10, 18:11, 15:15, 11:19)

Vasas Akadémia: Gászner 10, Radics 13, Horváth H. 9/3, Schafarek 12/9, Honti B.
Csere: Kelemen, Kiss 2, Tittman, BARTHA ZS. 5, Lakatos M. 1, Horváth B. 3/3, Aruwa.

 
Az eddigi eredmények alapján Szolnokon egy szoros meccsre volt kilátás, ahol minden apró momentumnak komoly jelentősége lehet. Ehhez képest borzasztó gyengén kezdtünk, a 8.percben 12:2-es eredményt mutatott a tábla. Míg ellenfelünk erőszakosan, céltudatosan játszott, mi üldözött vadként viselkedünk. A folytatásban sem tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez. Egyedül Radics Gerzson egy-egy határozottabb betörése tartotta versenyben a csapatot, de valahányszor feljebb kapaszkodtunk, mindig újra elhúzott a hazai csapat. 
 
A szünet után sokkal keményebbek lettünk, Bartha Zsombor és a második félidőre magát látványosan összeszedő Schafarek Ármin vezérletével 5 pontra zárkóztunk. Sajnos, egy 8:0-as hazai futás következtében azonban ez is semmisnek bizonyult, kezdhettünk mindent elölről. A záró játékrészben folytattuk elszánt felzárkózási szándékunkat és végre a pszichés fölény is hozzánk került.
 
Gászner Flórián kosaraival az utolsó pillanatban közel kerültünk az egyenlítéshez, de Horváth Hunor dudaszós triplája kipördült, így a hazaiak ölelkezhettek a lefújást követően.
 
Ezúttal sem játszottunk jól, sőt…, de arra büszkék lehetünk, hogy felálltunk a padlóról és magunknak, valamint a minket elkísérő – és számunkra hazai pályát varázsoló – szurkolóinknak bebizonyítottuk, hogy van tartásunk, és tudunk küzdeni.
 
Kár, hogy nem az elejétől tettük… Ezen múlt a győzelem, valamint a számos kihagyott büntetőn!
 
Fotó: Bornyi Márton