U16: Tanulságos győzelem

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Rájátszás, felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Szombathelyi SI KA/A 76:55 (20:19, 18:10, 20:15, 18:11)

Vasas: GÁSZNER 21/3, RADICS 16, Horváth H. 7/3, Schafarek 8, Faragó 5.

Cs: KISS 11, LAKATOS M. 2, Kelemen 2, Konta 2, Tittmann, Honti B. 2, Horváth B.
 
A velünk azonos mérleggel álló Szombathelyt fogadtuk Pasaréten. Idén már többször találkoztunk velük, így tudtuk, hogy jó csapatról van szó, olyanról, aki tényleg kosárlabdázni próbál – ami nem meglepő a Falco esetében.
A meccset erőszakos felfogással kezdtük el támadásban, de két olyan bosszantó kosarat is kaptunk mindjárt az elején, aminek elkerülésére külön készültünk. Az 5. percben már 7 ponttal vezettek a vendégek. Ezt követően a csapatok libikókázásba kezdtek, futásra futás volt a válasz (6:0, 0:5, 9:0), végül a negyed a legminimálisabb vezetésünkkel zárult.
A második játékrészben sokat változott a játék képe. Egy ideig együtt haladtunk, majd a negyed közepén öt percig nem kaptunk kosarat. A félidőben már 38:29-re vezettünk.
 
A szünet után tovább növelhettük volna a különbséget, de az üres elzárásokat megint nagyon hullámzóan védtük, amit képzett ellenfelünk ügyesen kihasznált. Szerencsére egy, a záró negyedre is áthúzódó pár perces időszakban ismét sikerült repesztenünk egy 9:0-át, amivel már közel 20 pontnyira duzzadt az előnyünk. A hátralévő időben pár rendezetlen védelem elleni triplával tartotta magát a Falco, így 76:55-el zárult a találkozó.
 
Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen ezzel – nagy valószínűséggel – bejutottunk az Országos Döntőbe. Végre megint jó százalékkal dobtunk és határozottan játszottunk. A mérkőzés szakmailag is tanulságos volt, az 55 kapott pont ellenére újabb védekezési hibák jöttek elő, amikkel kiemelten kell foglalkoznunk.
 
Fotó: Bornyi Márton