U16: Az utolsó negyedben vittük dűlőre a mérkőzést

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Bajnokság, alapszakasz, 8. forduló, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Bajai Bácska FKE 82:52 (19:16, 15:12, 20:18, 28:6)

Vasas Akadémia: GÁSZNER 26/3, RADICS 14, Horváth H. 16, Schafarek 2, KELEMEN 8.

Csere: Bartha Zs. 2, TITTMANN 4, Konta 2, Lakatos M. 2, Kovács 4/3, Horváth B. 2, Aruwa.

 
A meccsdömping közepette elkezdődött a kiemelt alapszakasz második köre. A Bajával már találkoztunk egyszer, náluk kezdtük a bajnokságot és nagy arányú győzelmet arattunk. Akkor több sérültjük is volt, most viszont négyes győzelmi sorozattal érkeztek, amivel a 4. helyre léptek fel a keleti tabellán.
 
A vendégek rajtoltak jobban, mi rengeteg hibával játszottunk. Sajnos, ez szinte az egész mérkőzésre jellemző volt. A fejünk nem tudott lépést tartani a testünkkel, sok rossz döntést hoztunk, emiatt ritmustalanul játszottunk és csapnivaló volt a helyzetkiválasztásunk. A védekezésünk mentalitása nem volt rossz, de ahányszor elhúzhattunk volna, mindig összeügyetlenkedtünk valamit. A felszabadultabb Baja ezzel szemben bátran játszott és jó százalékkal dobott (a negyedik negyedig 55% fölött), ha eljutott helyzetig, általában be is talált. Igyekeztünk gyorsan játszani, de csak szenvedtünk. A félidőben hat ponttal vezettünk és egyedül a 100%-os büntetőzésnek örülhettünk.
 
A szünet után próbáltunk stílust váltani. Lassítottunk egy kicsit, amitől kevesebb hibás döntést reméltünk, valamint több labdajáratást és kidolgozott helyzeteket. Gászner Flórián ebben is igazi vezér volt, már az első félidőben is fontos gólokat dobott, de a harmadik negyedben – zsinórban – dobott 10 pontja más mederbe terelte az eseményeket. Pár triplával még kapaszkodtak a vendégek, de a negyedik negyedben már végleg föléjük kerekedtünk.
 
A játék képe, illetve a végeredmény és a VAL pontok (108:35) közötti különbség nem mutatja ki igazán, de sokáig egyáltalán nem volt sima ez a mérkőzés. Szenvedős volt a számunkra, de meg tudtunk újulni! Örüljünk most ennek és dolgozzunk a hibáinkon!
 
Fotó: Bornyi Márton