U16: Veretlenül végeztünk a felsőházban

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Rájátszás, felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Szombathelyi SI KA/A – Vasas Akadémia/A 57:69 (13:10, 13:24, 19:19, 12:16)

Vasas: GÁSZNER 12, RADICS 14, Horváth H. 7, KISS 15, Faragó 6.

Csere: TITTMANN 4, KELEMEN 4, Konta, Bartha Zs. 2, Dunai, Horváth B. 3/3, Honti B. 2.

Az utolsó alapszakasz mérkőzésünkre Szombathelyen került sor. Számunkra már nem volt különösebb tétje a találkozónak, de azért lehetőség szerint szerettük volna megőrizni a felsőházi veretlenségünket.
Álomszerű kezdéssel rukkoltunk elő, az 5.percben 10:2-re vezettünk. Hamarosan mindkét csapat lecserélte szinte a teljes kezdősorát, amiből egyértelműen a hazaiak jöttek ki jobban. Sajnos, nálunk többen félszegen és talán egy kicsit tompán is játszottak, egyedül Kelemen Ádám védekezése volt dicsérhető. A negyed második felében már nem szereztünk pontot (!), így falcós vezetéssel zárult az első felvonás.

A folytatásra szépen összekaptuk magunkat, a magasabb tempóval – és Gászner Flórián eredményes játékával – nem csak a gyors fordítás sikerült, hanem még egy nyolc pontos előnyt is felépítettünk a félidőre.

A negyedórányi szusszanás után egy egál negyed következett. Ennek első részben az üres elzárások védését kiválóan olvasó hazaiak domináltak (két pontra felzárkóztak), de ezt követően a másodikban már mi – köszönhetően Tittmann és Radics agilis megmozdulásainak. Újra kezdtünk elhúzni!
A legnagyobb különbség egyébként a mérkőzés véghajrájára alakult ki (53:67), amiből a lefújásig még faragtak valamelyest a hazaiak.

Tíz nap leforgása alatt ez volt a hetedik meccsünk! Bár nem dobtunk rosszul, a szokásosnál lassabbak voltunk és körülményesebbek, emellett sok rossz döntést hoztunk. A megteremtett lehetőségek után egyszerűen képtelenek voltunk végérvényesen leszakítani magunkról a vendéglátókat.  A győzelmet azonban nem kell megmagyarázni, egy szombathelyit pedig pláne nem, így örüljünk inkább az újabb sikernek!

 
Fotó: Bornyi Márton