U16/A – Bevettük a zalaegerszegi várat

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Zalakerámia ZTE KK/A-Vasas Akadémia/A 73-82 (24-25, 18-21, 20-19, 11-17)

Vasas: Sávolt Á. 21/18, Váradi Á. 19, Bucskó Z. 14/3, Ménesi M. 13/3, Gerlits A. 5, Hanzély V. 4, Szabó S. 4, Bartos G. 2, Nagy A. -, Nagy Zs. – , Kiss-Luczai B. -. 

 

Szombaton Zala megyébe látogattunk, ahol egy tradicionális magyar kosárlabda klub, a Zalakerámia ZTE KK/A csapata ellen kellett bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat. Korábban ezt már kora tavasszal sikerült megtennünk fiatalabb csapatként az akkori “A” csapat ellen, de számunkra az igazi értékmérő ez a meccs volt. A fiúk kitették a szívüket a pályára, a többi pedig már történelem. 

Az első negyedben jobban kezdett a hazai csapat, mi pedig nem voltunk elég türelmesek. Így 5 perc elteltével 17-9-re vezettek. Azonban mind védekezésben mind támadásban elkezdtünk jobban összpontosítani és a negyed végére már nálunk volt az előny. A második negyed is hasonlóan zajlott, de itt már mutattunk szép dolgokat a saját játékainkból is és védekezésben is fegyelmezettebbek voltunk. A félidőben már 4 pontos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. A harmadik negyedben tovább zajlott az adok-kapok. Ebben a negyedben a hazai csapat jött ki jobban a kialakult helyzetekből és 1 árva pontot sikerült is faragniuk az előnyünkből. A negyedik negyed közepére tovább csökkent az előnyünk és egy támadásig az ellenfelünk vissza is vette a vezetést. A csapat azonban megmutatta, hogy milyen jó emberek alkotják valamint, amikor nagyon kellett mertünk felelősséget vállalni amit külön öröm volt látni. A nehéz pillanatokban mindig megtaláltuk a megfelelő embert, aki elsüllyesztett egy-egy fájó kosarat a hazai gyűrűbe pontosan akkor amikor nagyon kellett. Erre a mindent elsöprő csapategységre már nem maradt válasza a hazaiaknak és a végén sikerült megnyernünk a mérkőzést. Szinte az egész találkozón igazi parázs hangulat uralkodott a pályán, így különösen nagy öröm és bravúr volt a győzelmünk. Mondhatom, hogy visszataláltunk arra az útra, ami még a Covid vírus előtt jellemezte a brigádot. A statisztikai mutatókból szeretném kiemelni, a 70%-os büntetőzésünket és a 42%-os triplamutatónkat. Azonban a 30 eladott labdánkon mindenképpen javítanunk kell. Gratulálok a csapatnak!