U16/A – Fegyelmezett játék, magabiztos siker

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Szombathelyi SI KA/A – Vasas Akadémia/A  49-84 (15-13, 13-21, 14-27, 7-23)

Vasas: Váradi Á. 26, Kiss-Leizer G. 17, Szabó S. 13/6, Rosta P. 6/3, Bartos G. 6, Bucskó Z. 6, Gerlits A. 6, Sávolt Á. 4, Békési M., Kiss-Luczai B., Ménesi M. 

Mivel hétközi rangadónkon nem úgy alakult az eredmény, ahogy szerettük volna, célunk így nem lehetett más a szombathelyi csapat ellen mint az, hogy kijavítsuk a csorbát. A koncentrált és fegyelmezett  játékunknak meg is lett az eredménye.

Az eddigiekhez képest magasabb szerkezetben kezdtük a mérkőzést. Az első negyedben – elsősorban a türelmetlenségünknek köszönhetően – fej-fej mellett haladt a két csapat. A második negyedben kezdtünk lehiggadni és okosabban játszani, aminek köszönhetően elkezdtük megtalálni a helyzeteinket. A félidőre sikerült is ledolgozni a 2 pontos hátrányunkat és 6 pontos előnyt építettünk ki. A harmadik negyedben tovább erősítettünk a védekezésünkön és a helyzeteinket is szépen értékesítettük. Ezt a mérkőzés végéig folytattuk, így magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak a jó csapatmunkához és az eredményhez, következő megállónk Szegeden lesz.