U16/A: Fontos győzelem

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás Piros csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

A szezont egy hazai mérkőzéssel folytattuk a Soproni Sportiskola KA/A ellen. Csapatunk magabiztosan vezetett az egész mérkőzésen, így könnyed sikert arattunk. A magas posztokon bevethető játékosunk, Laczházi Bence is sérülésből lábadozik, és az alábbiakban látta sikerünk kulcsát.

Vasas Akadémia/A – Soproni Sportiskola KA/A  87-50 (17-13, 23-6, 23-11, 24-20)

Vasas: Major B. 31, Lugossy Á. 12, Filipovic I. 10, Szilágyi Á. 10, Bérces D. 9, Kiss-Leizer G. 4, Németh Cs. 4, Sávolt Á. 3, Bartha Sz. 2, Földi B. 2, Pleesz G., Váradi Á.

Mivel az egész mérkőzés során végig koncentráltak voltunk, minden negyedet sikerült megnyernünk.  Szinte hibátlan volt a védekezésünk. Ez meglátszik a statisztikából is, mivel a soproniak közelről csak 34%-al találtak be. Figyelemre méltó volt még, hogy 55 lepattanót sikerült leszednünk, csaknem 20-al többet mint a Sopron.  A kispad is nagyban hozzájárult a győzelemhez. Bárki lépett a pályára, mindig érezhette a kispad folyamatos támogatását. Ezen a mérkőzésen, a pad nagyon együtt élt a meccsel, még szurkolók nélkül is sikerült jó hangulatot teremtenünk hazai pályánkon. A jövőben jobban meg kell becsülnünk a labdát, nem adhatunk ennyi második esélyt az ellenfél csapatának. Sok önbizalmat meríthetünk ebből a győzelemből, amire igencsak szükségünk van, a nyolcas döntőhöz vezető út során.

Fotó: Bornyi Márton