U16/A: Fontos Győzelem Kőbányán

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz Főtábla I. A csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

Az alapszakasz utolsó mérkőzése várt ránk vasárnap, a Zsíros Akadémia Kőbánya vendégeként. Csapatunk „Igi”-je, így gondolkodott a mérkőzésen bemutatott teljesítményünkről.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A 61-80 (15-20, 18-26, 14-21, 14-13)

Vasas: Major B. 22/15, Bérces D. 17/3, Szilágyi Á. 14, Laczházi B. 10, Filipovic I. 9, Bartha Sz. 7, Lugossy Á. 1, Földi B. 0, Németh Cs. 0, Pleesz G. 0. 

Egyéb – mondhatni szokássá vált – csapat céljaink mellett, kiemelten fontos volt számunkra az is, hogy győzelemmel térhessünk haza a kőbányai pályáról. Győzelmünknek köszönhetően pedig megszerezhettük az első helyet a csoportunkon belül. A csapat által közösen elvégzett munkának köszönhetően, nagy önbizalommal vágtunk neki az összecsapásnak. Szerettük volna éles környezetben is megvalósítani az egészpályás csapda védekezésünket, amit az elmúlt edzések alkalmával gyakoroltunk. A meccset sajnos görcsösen kezdtük és jó néhány labdát sikerült ellenfelünk kezébe adni. Ez megmutatkozott a statisztikában is, mivel 31 eladott labdával végeztünk. Azonban egy másik mutatóban, pont az ellenkezőjét sikerült megvalósítanunk. Mivel az egész mérkőzés folyamán nagyon jól tudtuk kontrollálni a lepattanókat, így a végére 55 lepattanót sikerült megszereznünk, ami elismerésre méltó. A mérkőzés egyik pozitívuma az volt, hogy 14 gólpasszal végeztünk, ami igazolja a csapatmunkánkat. Egy másik pozitívum pedig, hogy egyik csapattársunk 10/5-ös hárompontos százalékot ért el, ami szuper. Gratulálok a csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton