U16/A: Fontos győzelem

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert edző beszámolója:

A Dombóvár csapata elleni első mérkőzésünket játszottuk hazai pályán. A Honvéd elleni második vereség után bennünk volt a bizonyítási vágy. A győzelemhez nagyon fontos volt, hogy minden játékos a maximumot nyújtsa, mivel erős ellenféllel néztünk szembe. Egyik irányítónkkal – Pleesz Gerivel beszélgetve -, az alábbi gondolatok mentén összegeztük a meccset.

Vasas Akadémia/A – Dombóvári Kosársuli KE 70-50 (14-15, 15-10, 13-14, 28-11)

Vasas: Laczházi B. 14, Németh Cs. 12, Lugossy Á. 12, Szilágyi Á. 11, Major B. 11, Pleesz G. 6, Földi B. 2, Sávolt Á. 2, Kiss-Luczai B., Ménesi M., Szabó S., Váradi Á.

A meccs első percében kisebb előnyre tettünk szert, amit rövid időn belül kiegyenlített ellenfelünk. A félidő további részében egyik csapatnak sem sikerült jelentősebb előnyt szereznie, végül 4 pontos előnnyel zártunk. Sok, elkerülhető védekezési hibánk volt, ami leginkább a kommunikáció hiányának volt köszönhető, de ennek ellenére sikerült 25 ponton tartani a dombóváriakat. A mérkőzés második felét magabiztosan és koncentráltabban kezdtük. Voltak nagyon szép támadásaink, amik sikeres könnyű ziccerekkel fejeződtek be. Gyakran meg tudtuk bontani ellenfelünk védelmét. Ez annak is köszönhető volt, hogy ellenfelünk kulcsemberei kezdtek elfáradni, mivel szinte csere nélkül játszották végig a mérkőzést. Ezzel szemben, mi – a jobb rotációnknak köszönhetően – mindig friss embereket tudtunk a pályára küldeni, a padról érkezők pedig hatalmasat lendítettek a csapat teljesítményén. Ez meg is látszott az utolsó negyed eredményén, amit 17 ponttal tudtunk megnyerni, ez döntő jelentőségűnek bizonyult a mérkőzés végkimenetelét tekintve.   Összességében jól teljesített a csapat, az eladott labdáinkat is sikerült 20 alatt tartani, ez mindenképpen fejlődés a szezon eddigi mérkőzéseihez képest.

Fotó: Bornyi Márton